Márkaszerviz akciók

Mikor volt utoljára tisztítva autóklimája? Autóklima töltés és tisztítás profi módon, minőségi anyagokkal, hogy egészségesebb legyen utastere nyáron és télen is.

Már nagyon itt van az ideje a klímatisztításnak.....

Autóklíma tisztítás és karbantartás a Prémium Autóház Kft.-nél!

R-1234YF - az új járműklíma hűtőközeg

Az új generációs R-1234YF hűtőközeg nálunk már elérhető!

Töltesse autója klímaberendezését eredeti hűtőközeggel a Prémium Autóház Kft. márkaszervizében. Felkészült szakembereink bármilyen típusú gépkocsi klímatöltését szakszerűen és akár soron kívül elvégzik Kedves Ügyfeleink részére!

Jelentkezzen be szervizünkbe vagy kérjen ajánlatot.

Víg Tamás - munkafelvevő
Telefon: 37/544-452, mobil: 70/617-7962
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


A klímaberendezések optimális körülményeket teremtenek a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, nehezen hozzáférhető részeit. A hideg hőcserélő egységen – az elpárologtatón – átáramló környezeti levegő lehűl, mielőtt az utastérbe kerül. Az elpárologtatón a levegő lehűlése következtében lecsapódik a pára, majd az összegyűlt víz távozik a rendszerből (ezért is van a forró napokon víztócsa a járművek alatt). A pára egy része viszont ott marad az elpárologtatón, a sötét és nedves környezet pedig melegágya a nem kívánt élősködők szaporodásának. Az elhanyagolt klíma sokat veszít a teljesítményéből, növelheti a fogyasztást és allergiás reakciókat is okozhat, mivel a légáram a betegséget okozó organizmusokat a belső térbe juttatja.

Az autóklíma berendezésének tisztítása, karbantartása nem csak az autó értékének megőrzése miatt fontos, hanem egészsége megóvása érdekében is oda kell figyelnie rá.

A klímaszezon kezdetekor ajánlott az autó klíma karbantartása!

Ha az alábbi tüneteket észleli gépkocsiján, keresse fel szakműhelyünket és végeztesse el a klímarendszer tisztítását

 • Dohos, kellemetlen szag

 • Télen párásodó szélvédőüveg

 • Nem kielégítő a hűtés

 • Zajos a klímarendszer – “csörög” a hűtőközeg

Amennyiben az autó klimaberendezése egyáltalán nem, vagy nem megfelelően működik, akkor klima javításra, vagy hűtőközeg feltöltésre lesz szüksége, melyet minden típusú autó esetében szakműhelyünk el tud végezni!

Ózongenerátoros tisztítás - ÚJDONSÁG!

Az ózongenerátoros tisztítás legfőbb előnye, hogy az eljárás környezetbarát, melyhez semmilyen vegyszer nem szükséges. A klímatisztítás legújabb és leghatékonyabb fajtája.

A folyamat egy nagy teljesítményű berendezéssel történik, mely ózont állít elő és annak segítségével pusztítja el a baktériumok és vírusok különböző fajtáit.

A kialakult és kialakulóban lévő allergiát okozó atkák, pollenek, baktériumok ellen is hatásos. Ezen felül semlegesíti az ételekből, vegyszerekből, dohosodásból kialakult kellemetlen szagokat és a cigaretta füstöt is.

Felhasználasi területek és árak:

Klímatisztítás (15 perces alkalmazás):

5 990 Ft

Klímatisztítás és szagtalanítás, erősebb szennyeződések esetén

(30 perces alkalmazás):

8 990 Ft

Fontos megemlíteni, hogy az ózongáz mérgező, viszont hamar lebomlik és a tisztítási folyamatot követő szellőztetés után a kezelt légtér teljesen biztonságos. Tehát az alkalmazásokat követően 60 perces szellőztetést kell alkalmazni.

 • Vegyszeres autóklíma tisztítás és fertőtlenítés

A vegyszeres autóklíma tisztítás a makacsabb szennyeződések eltávolítására alkalmas módszer, mely során egy olyan speciális anyagot juttatnak az autóklíma járataiba, amely eltávolítja a lerakódott szennyeződéseket, gombákat, mikroorganizmusokat. A folyamat alkalmazásakor a pollenszűrő cseréje is javasolt a legjobb hatásfok elérése végett.

Vegyszeres klímatisztítás ára:

5 990 Ft

Vegyszeres klímatisztítás pollenszűrő cserével már

/autó típustól függően/

9 990 Ft-tól

 • Klímatisztító és fertőtlenítő „BIOCID bombával”

Kémiai úton eltávolítja az autó légkondicionáló rendszerében keletkező kellemetlen szagokat, és az azt okozó gombák spóráit, baktériumokat és mikrobákat. Hosszú ideig megakadályozza ezen allergének visszatérését és újbóli megtelepedését. Optimális módon fertőtleníti és tisztítja a gépkocsi légkondicionáló rendszerének miden elemét, és kellemes, friss illatot hagy maga után az utastérben.

Klímatisztítás „BIOCID bombával” :

2 990 Ft

Klímatisztítás „BIOCID bombával” pollenszűrő cserével már

/autó típustól függően/

5 990 Ft-tól

 • Klíma rendszer feltöltése:

R134A hűtőközeg 500g töltetig / 500g felett egyedi árajánlat szerint /

31 750 Ft

R1234YF hűtőközeggel ellátott klímarendszerek töltése: egyedi árajánlat elkészítéséhez kérjük keresse munkafelvevő munkatársainkat


Az Európai Parlament döntése szerint 2012. január 1. után csak olyan gépkocsi kaphat típusengedélyt, melynek klíma rendszere a EG/706/2007-es szabványnak megfelel. A jogszabály kötelezi a jármű gyártókat, hogy 150 egység alatti GWP (Globális Felmelegedési Potenciál) értékű, új hűtőközeget használjanak járműveik légkondícionáló berendezéseiben. 2012. január 1-től az új típusengedélyek kiadásának feltétele az M1 kategóriától (maximum 9 személyes gépkocsik) egészen az N1 kategóriáig (maximum 3500 kg megengedett össztömegű haszongépjárművek) CSAK a 4-es GWP értékkel rendelkező, R-1234YF hűtőközeget használhatják légkondícionáló berendezéseikhez.

Ezekbe a kategóriákba tartozó gépkocsik mostanáig erősen környezetszennyező hatású R134a hűtőközeget használtak, melynek 1430 egység a GWP értéke. A már meglévő tipusbizonyítvánnyal rendelkező autók vonatkozásában 2016 év végéig kaptak haladékot a gyárak a R123a klímagáz leváltására.

 • Nitrogén nyomáspróba: A rendszer feltöltése szárított, tisztított nitrogénnel 20 bar nyomással:

3 250 Ft


 • Klíma rendszer átmosása mosófolyadékkal:

39 900 Ft

A kompresszor cseréje, rongálódása, cső sérülése szükségessé teszi a teljes klímarendszer átmosását és az át nem mosható komponensek cseréjét!

A klímarendszerek átmosása az egyik legfontosabb tevékenység javítások, illetve kompresszorkár esetén. Az átmosás eltávolítja a klímakörből a szennyeződéseket és a káros anyagokat.Az átmosásra szükség van a szakszerű javítások elvégzése és a drága következményes javítások megelőzése érdekében. Ezenkívül ezzel őrizhető meg a szállítóval szembeni szavatossági igény, és így biztosítható az ügyfelek elégedettsége.

A kompresszorok, expanziósszelepek/kapilláriscsövek és a szárítószűrők, illetve az akkumulátorok nem moshatók át. Ezeket az elemeket az átmosás közben adapter segítségével át kell hidalni. Az átmosást követően a fent említett szelepeket és szűrőket ki kell cserélni.

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és tartalmazzák az általános forgalmi adót!

A helyes klíma használatának feltételei:

 • Az év során- klímaszezonon kívül is- hetente legalább öt percre kapcsolja be a gépkocsija klímáját, hogy a hűtőközeggel együtt keringő olaj ne engedje kiszáradni, megrepedni a gumi alkatrészeket, tömítéseket.

 • Napon felhevült autóval indulás előtt járó motornál bekapcsolt és maximális befújásra állított klímával, nyitott ablakokkal szellőztesse át a gépkocsi utasterét!

 • A légáramot soha ne irányítsa testre (a befújó rácson kilépő levegő hőmérséklete akár 2°C is lehet)

 • Ne hűtse le gépkocsija utasterét a külső hőmérsékletnél 8-12°C-nál alacsonyabbra! (Az emberi szervezet nagyon nehezen visel el ennél nagyobb, gyors hőmérsékletváltozást)

 • Döntően külső levegő befújással használja klímaberendezését! Belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja a befújást és csak annyi időre, amíg szükséges!

 • Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét ezért vezessen óvatosan!

 • Győződjön meg rendszeresen a keletkező kondenzvíz akadálytalan távozásáról!

 • Lehetőség szerint parkoljon árnyékban, vagy használjon fényvisszaverő szélvédőtakarót

 • A szellőzőrendszer pollenszűrőjét 8-10000 km-enként cserélje ki!

 • A komfortérzet javítása érdekében javasoljuk az aktív szenes pollenszűrőket! Az aktív szűrő a kellemetlen szagokat is kiszűri.

 • Téli üzemben, fűtés mellett bekapcsolt klímával száraz, meleg levegőt kap, mely kiválóan páramentesíti a szélvédőt.

 • A VDI 6022 irányelv szerint, telepített klímaberendezésen rendszeres időközönként higiéniai eljárást kell alkalmazni.

 • A klímaberendezés tisztítása során vegye figyelembe a járműgyártók által előírt szervízelési ajánlásokat.

Ha gépjárműve klímája nem működik rendesen annak sok oka lehet. Mi ezeket feltárjuk és megoldjuk.Összes márkaszerviz akció

AUTÓKLÍMA SZERVIZ

Minden típusú gépkocsi autóklímájának töltését, javítását és tisztítását vállaljuk!

Ózongenerátoros tisztítás, fertőtlenítés:

 • Klímatisztítás /15 perces alkalmazás/: 5.990.-Ft
 • Klímatisztítás, fertőtlenítés és szagtalanítás /30 perces alkalmazás/ erősebb szennyeződések esetén: 8.990.-Ft

Vegyszeres autóklíma tisztítás és fertőtlenítés:

 • Vegyszeres klímatisztítás és fertőtlenítés: 5.990.-Ft
 • Vegyszeres klímatisztítás pollenszűrő cserével már 9.990-Ft*-tól

*/autótípustól függően/

Klímarendszer tisztítása és fertőtlenítése „BIOCID” bombával:

 • Klíma tisztítás BIOCID bombával: 2.990.- Ft
 • Klíma tisztítás „BIOCID” bombával pollenszűrő cserével 6.990.- Ft*-tól

*/autótípustól függően/

Klímarendszer feltöltése hűtőközeggel:

 • R134a hűtőközeg 500g töltetig: 31.750.-Ft
 • 500g felett 31.750.-Ft + az 500g feletti hűtőközeg költsége
 • Új generációs R-1234yf hűtőközeggel ellátott klímaberendezések töltése 500g töltetig: 62.500.- Ft
 • 500g felett 62.500.-Ft + az 500g feletti hűtőközeg költsége

Nitrogén nyomáspróba:

 • Rendszer feltöltése szárított, tisztított nitrogénnel, 20 bar nyomással: 3.250.- Ft
Prémium Autóház Kft. 3000 Hatvan, Ring Kálmán út 3.

Tel:37/544-440, 37/544-450 www.hyundai60.hu

A feltüntetett árak bruttó árak, amelyek tartalmazzák az ÁFA-t! A változtatás jogát fenntartjuk!Összes márkaszerviz akció