Márkakereskedés hírek

Vonzóbb és hatékonyabb lett az új Hyundai i30

A Hyundai megújult i30 modellcsaládja új vonalakkal, fejlett csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik és 48 voltos lágyhibrid opciójával még hatékonyabb és takarékosabb, mint eddig bármikor.

A Hyundai Motor bemutatta megújult i30 modellkínálatát, amellyel párhuzamosan az i30 N Line modellcsaládot is átdolgozta. 2020 nyarától kezdődően a sportos megjelenést biztosító felszereltségi szint most először az új i30 kombihoz is elérhető lesz. Az i30 N sportmodellből ihletet merítő optikai csomag továbbra is elérhető az i30 ötajtós és fastback kivitelein.

„Ügyfeleink visszajelzései alapján arra jutottunk, hogy a C-szegmensben kereslet van egy autóra, amely nem csupán biztonságos és megbízható, hanem modern technológiai megoldásokat is kínál – a kapcsolódás terén éppúgy, mint hajtáslánc-választékában –, ráadásul mindezeken felül jól is néz ki.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke. „Az új i30 minden szempontból kielégíti ügyfeleink elvárásait, ugyanakkor ugyanúgy kedvező áron elérhető, mint korábban. A modell mindenki számára vonzó ajánlat.”

Az új i30 külső megjelenése egyszerre merész és kecses, ami még érzelemdúsabbá teszi a modellt. Az orrkialakítás szélesebb, modernebb kiállással vértezi fel az autót. A szélesebb hűtőmaszk határozottan háromdimenziós kialakítást kapott, ami kihangsúlyozza az autó dinamikus karakterét. A megújult, modern orrkialakítást új, keskenyebb fényszórók (opcióként MR többlapú reflektorral) és szintén új, V alakú karakteres LED-es nappali fények teszik teljessé.

Hátul az ötajtós i30 friss rajzolatú lökhárítót kapott, amely jobb aerodinamikai teljesítményt ígér. A LED-es kombinált hátsó lámpatestek V alakja elegáns párhuzamot teremt az orr kialakításával. A megújult i30 oldalnézetét vadonatúj, módosított rajzolatú, Diamond Cut felületkidolgozású könnyűfém keréktárcsák (16 és 17 colos méretben) egészítik ki.

Az i30 ötajtós és Fastback variánsok esetében teljes körűen megújult a motorsport-ihletésű, dinamikus N Line felszereltségi szint. Ráadásul most először az új i30 kombi is rendelhető N Line kivitelben. Így mindhárom i30 karosszéria-verzióból létezik N Line kiadás. Az új i30 N Line merész, új dizájnja még sportosabb megjelenést eredményez. Szemből szélesebb hűtőrácsáról és új fényszóróiról ismerhető fel az új i30 N Line. A sugárhajtású repülőgépek megjelenéséből merít ihletet a megnövelt méretű alsó légbeömlő; a lökhárítót uraló elem határozott kiállást kölcsönöz az autónak, és kiemelkedő menetteljesítményekre enged következtetni. Az oldalsó nyílások lebegő szárnyidomai kedvezőbb aerodinamikai jellemzőket eredményeznek.

A teljes egészében újrarajzolt hátsó lökhárító még inkább kihangsúlyozza az N Line dinamikus karakterét. A széles, hátsó diffúzor sportos hangulatot és lenyűgöző megjelenést teremt, míg az áthelyezett ködfényeknek köszönhetően alacsonyabbra került a modell optikai tömegközéppontja. Az új i30 N Line 17 vagy 18 colos keréktárcsáinak új rajzolata álló helyzetben is sebesség érzetét kelti, még izgalmasabbá téve a modell megjelenését. Mindez lendületes, dinamikus és modern sziluettet kölcsönöz az autónak. Ezen felül az új i30 N Line ötajtós és Fastback modellek 160 lóerős 1.5 T-GDi benzinmotorral vagy 136 lóerős, 1,6 literes dízelmotorral felszerelt kivitelei mindezeken túl módosított hangolású futóművet és kormányművet kapnak, ami még dinamikusabb vezethetőséget eredményez.

Az új i30 utastere olyan megújult részletekkel csábít, mint a kifinomultabb, modern légbeömlő rostélyok. A meglévő fekete mellett mostantól három új belső színvilág közül lehet választani. Az üléseket szövet, bőr vagy ezek kombinációja boríthatja, így a vásárló összesen nyolcféle lehetőség közül válogathat.

Az új i30 ultramodern kapcsolódási szolgáltatásokat kínál. Az új, 7 colos digitális műszeregység és a szintén új, 10,25 colos navigációs érintőképernyő még modernebb, egyedi vezetési élményt biztosítanak. A rendszer emellett teljes mértékben kompatibilis az Android Auto és Apple Car Play funkciókkal. 2020 nyarától kezdődően megjelenik a vezeték nélküli telefontükrözés lehetősége, azaz az ügyfeleknek már nem kell telefonjukat vezetékkel csatlakoztatniuk a fedélzeti rendszerhez. Az új i30 vezeték nélküli okostelefon-töltő funkciót is kínál. Az új i30 először lesz elérhető a Hyundai Bluelink technológiájával. Az új i30 most először kapja meg a Hyundai teljes körű Bluelink technológiáját. A Bluelink a legkülönfélébb online csatlakoztatott fedélzeti szolgáltatásokat biztosítja a Hyundai ügyfeleinek. Ezek a szolgáltatások jelentős ügyfélelőnyt hordoznak, a valós idejű információktól kezdve a jármű távoli vezérlésére szolgáló, okostelefonos alkalmazásig. A külön megrendelhető navigációs rendszerhez ötéves, ingyenes előfizetést biztosítunk a Bluelink funkciókra, valamint a Hyundai LIVE szolgáltatásokra.

Az új i30 használati értékét növeli a továbbfejlesztett, minden eddiginél nagyobb biztonságot és praktikus kezelhetőséget kínáló Hyundai SmartSense fejlett biztonsági csomag. A sávkövető segédlet (LFA) funkció automatikusan kormányozva a forgalmi sáv középvonalában tartja a járművet. A hátrameneti ütközéselkerülő támogatás (RCA) tolatás során a fékek automatikus működtetésével előzi meg az ütközést. Szintén újdonság az i30 palettáján az elöl haladó jármű elindulására figyelmeztető jelzés (LDVA). A rendszer tájékoztatja a vezetőt, ha az előtte várakozó gépkocsi újra elindul. A funkció hasznos például közlekedési lámpánál, ha a vezető nem veszi észre, hogy megindult a forgalom. A hátulsó holttér-felügyeleti rendszer (BSD) frissítést kapott. A BSD tájékoztatja a vezetőt, ha jármű tartózkodik a holtterében. Az új holttéri ütközésre figyelmeztető rendszer (BCA) pedig a motorfék aktiválásával segít elkerülni az ütközést. Az elülső ütközés-elkerülő támogatás (FCA) újdonságként immár a kerékpárosokat is észleli.

Ahogy korábban, az i30 mostantól is alapfelszerelésként kínálja a gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített elülső ütközés-elkerülő támogatást (FCA), a vezető éberség-felügyelet (DAW), az automatikus távolságifény-vezérlést (HBA), az intelligens sebességkorlátozás figyelmeztetést (ISLW), valamint a sávelhagyást gátló rendszert (LKA).Szintén újdonság az i30 kínálatában az eCall rendszer, amely a légzsákok nyitásakor automatikusan értesíti a mentő- és segélyszolgálatot.Ezen új funkciók egytől egyig biztonságosabbá teszik a Hyundai járműveit, és ezáltal fokozott bizalmat ébresztenek az ügyfelekben. A gondtalan használat érdekében az új i30 modellre kilométer-korlátozás nélküli, ötéves gyártói garancia vonatkozik.

Az új i30 továbbfejlesztett hajtáslánc-kínálata még nagyobb választási szabadságot ad az ügyfeleknek. A kínálat belépő motorja egy új fejlesztésű, 110 lóerős, 1,5 literes benzinmotor. A kettős befecskendezésű erőforráshoz hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik. Az 1,0 literes, 120 lóerős T-GDI benzinmotor, amelyet korábban csak hatfokozatú kézi sebességváltóval kínáltunk, mostantól új hétfokozatú duplakuplungos erőátviteli egységgel is elérhető. Szintén fontos újdonság, hogy a 120 lóerős 1.0 T-GDI benzinmotor immár opciós 48 voltos mild hibrid technológiával is felszerelhető. A még takarékosabb üzemet lehetővé tevő rendszerhez kínált, hatfokozatú intelligens manuális sebességváltó (iMT) most először elérhető az i30-hoz.

Az iMT a gázpedál felengedésekor szétválasztja az erőátvitelt és a motort. Így a jármű vitorlázva (szabadon futva) haladhat tovább, a körülményektől függően kétféle módon. Az első szinten a motor ilyenkor alapjáraton üzemel. A második szinten a rendszer átmenetileg leállítja a belső égésű motort, ezzel még több üzemanyagot takarítva meg. Az automata sebességváltó kedvelői számára a 48 voltos mild hibrid rendszer hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval is elérhető.

Továbbra is a kínálatban marad az 1,6 literes dízelmotor 115 lóerős változata, választhatóan hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval. Az 1,6 literes dízelmotor 136 lóerős kivitele mostantól csak 48 voltos mild hibrid technológiával felszerelve elérhető. A hajtáslánchoz hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó tartozik. A kínálat csúcsát az új, 160 lóerős, 1,5 literes T-GDI benzinmotor testesíti meg, alapkiépítésben 48 voltos mild hibrid technológiával társítva. Ehhez a motorhoz is hatfokozatú intelligens manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos sebességváltó közül választhatunk.

Az új i30 már itthon is rendelhető Life, Comfort és Premium felszereltséggel. A 4,9 millió forinttól kapható Life szinten többek között alapáron jár a 6 légzsák, az első ütközésmegelőző rendszer, az automata fényszórókapcsolás, a fáradtságfigyelő, a sávtartó, az első ködlámpa, az első kartámasz, a 4 hangszórós rádió telefonkihangosítóval, a manuális klíma, az első elektromos ablakok és a sebességtartó automatika.

A változattól függően 4-600 ezer forinttal többért kínált Comfort szinten fentiek mellett 15 helyett 16 collos alufelnik, tükörházba épített irányjelzők, elektromosan behajtható tükrök, prémium hűtőmaszk, hátsó tolatóradar, Display Audio rendszer 8 collos érintőkijelzővel és 6 hangszóróval, 4 automata elektromos ablakemelő becsípődésgátlóval. Kizárólag turbós motorokkal rendelhető a Premium, amelyhez többek között már holttérfigyelő és mögöttes keresztirányú forgalomfigyelő, Michelin gumikkal szerelt 17 collos könnyűfém keréktárcsa, full LED lámpák elől-hátul, parkolássegítő, elektromos rögzítőfék, 7 collos Supervision műszeregység, kétzónás automata klíma, esőérzékelő, kulcsnélküli rendszer, táblafelismerő, vezeték nélküli mobiltöltő és Bluelink-képes navigációs csomag is jár.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre