Márkakereskedés hírek

Visszahoznák a Hyundai Coupe modelljét?

A Hyundai egyik terméktervezési vezetője nagyon szeretné, ha a vállalat egy olyan kupémodellt is készítene, amely a réges régen megszűntetett Coupe méltó utódja lehetne.

Jóval azelőtt, hogy a mai Veloster N modellel a Hyundait a szakmai sajtó vérbeli sportautó-gyártóként ismerte volna el, a dél-koreai márka a Coupe, majd később a hátsókerekes Genesis Coupe modellel már megvillantotta, mire lehet képes. Az előbbi modell Tiburon/Tuscani néven 1996-ban mutatkozott be, hogy aztán a második generációval 2008-ban eltűnjön a süllyesztőben. A Hyundai a Coupe utódjaként az épp éledező Genesis prémium márkanévhez társulva ugyanebben az évben mutatta be a Genesis Coupe modellt, amely aztán a prémiummárka különválásával együtt szűnt meg 2016-ban.

De vajon visszatérhet még a Hyundai kupéja? Erről kérdezték nemrég Scott Margasont, a Hyundai Motor America terméktervezési vezetőjét, aki meglepő nyíltsággal árulta el, hogy ha sikerül keresztülvinni, a Hyundai hamarosan újra olyan modellt fog kínálni, amilyen a Genesis Coupe volt. Ez az autó dögös formájával, hátsókerék-meghajtású padlószerkezetével és 306 lóerős V6-os motorjával lenyűgöző és erős autó volt. Korábban a MotorTrend magazin a hathengeres Chevrolet Camaro, a Dodge Challenger és a Ford Mustang összehasonlító tesztéjben is méltatta a Hyundai Genesis Coupe képességeit.

Margason és Miles Johnson, a Hyundai Motor America marketingvezetője szívesen emlékszik vissza a Tiburon és utódja, a Genesis Coupe fejlesztéseinek részleteire. Többek között azt is felvetették, hogy a Coupe utódját Tiburon néven forgalmazzák az Egyesült Államokban. Ezt azonban később elvetették és inkább a Genesis Coupe nevet választották.

Sajnos jelenleg egyelőre semmilyen konkrét jel nem utal arra, hogy a Hyundainál valóban döntöttek volna egy új sportkupé fejlesztéséről. A Hyundainál az N sportrészleg ugyan egy középmotoros, hátsókerekes sportkocsit készít, a Genesis pedig a sok limuzin és érkező hobbiterepjárók mellett állítólag egy kupémodellt is bemutat majd, ám ezek mindketten inkább drága és luxuskupék lesznek, semmint megfizethető árú „játszós” autók.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre