Márkakereskedés hírek

Részletek a Hyundai IONIQ sorozatának új modelljeiről

Folyamatosan érkeznek a Hyundai Motor következő új IONIQ modelljéről készült kémfotók, amelyek nemcsak az álcázás mögötti külsőt sejtetik, de az utastér részletei mellett a műszerfalat is megmutatják.

A mérnökök a Hyundainál folyamatosan dolgoznak a legújabb modelleken és a munka egyik utolsó fázisában elengedhetetlen a valós körülmények közötti, utcai tesztelés is. Ilyenkor az autókat kívülről vastag álca borítja, hogy az autó jellegzetes vonásait elrejtsék a kíváncsi tekintetek elől, viszont az egyes kikandikáló részletek, arányok, fények mégis sokat elárulnak az autóról.

Így van ez a Hyundai következő IONIQ modelljével, az IONIQ 6 limuzinnal is, amely ugyanarra az E-GMP elektromos járműplatformra fog épülni, mint a már bemutatott IONIQ 5 crossover. A CE gyári ködnéven fejlesztett IONIQ 6 azonban eltávolodva a manapság népszerű hobbiterepjárós irányzattól egy olyan nagyméretű limuzinként jelenik majd meg a kínálatban, amelynek formavilága a tavaly tavasszal bemutatott Prophecy tanulmányra fog emlékeztetni.

Albert Biermann, a Hyundai Motor fejlesztési főnöke nemrég egy videóinterjúban arról beszélt, hogy a „45” tanulmány látványos formai elemeiből nagyjából 10 százalékot vettek el az IONIQ 5 szériaváltozat tervezése során, vagyis a széria 90 százalékban azonos a tanulmánnyal. Arra a kérdésre, hogy akkor vajon hány százalékos lehet az új IONIQ 6 a Prophecy-hez képest, Biermann kis gondolkodás után 70 százalékot saccolt.

Ennek megfelelően az IONIQ 6 prototípusok ugyan megőrizték a tanulmány látványos kupévonalát, ám az ajtók már hagyományos módon nyílnak és ezért az oldalkép is változott kicsit. Az első kialakítás, a lámpák alakja szintén hasonlít a tanulmányra, az autó méretei pedig leginkább az egyik kémfotón mellette álló Genesis GV60 (IONIQ 5 testvérmodell) prototípussal együtt lehet szemléletes.

Hátul ugyan az álcaponyva látványosan el kívánja hitetni, hogy a csomagtartó hagyományos kockaalakban formálódik, ám itt valószínűleg ugyanígy megtartották a Prophecy lendületesen ereszkedő hátsóját, amit a tanulmány régi ütközőbabákra emlékeztető LED fényeit viszont az IONIQ 5-höz hasonló, hagyományos helyre rakott kocka-LED lámpatestekre cserélték. Az egyik felvételen pedig még az is jól látszik, hogy a középső pótféklámpa elég szokatlan helyen, a csomagtértető közepén világít, csakúgy, mint a tanulmány szárnyán.

A legfrissebb felvételeken viszont már az utastérbe is bepillanthatunk, ahol a műszerfalat sem takarja már semmilyen ponyva. Ezen jól látható, hogy az IONIQ 6 belső tere nagyon hasonlít majd az IONIQ 5-re, hiszen ugyanazokat a digitális paneleket és azok alatt a középső kezelőszerveket láthatjuk, viszont a két ülés közötti széles kezelőfelület alapján jól látni, hogy a fotó nem egy IONIQ -ről készült. Emellett az is jól megfigyelhető, hogy a tükörmonitorokat a korábbinál jobban próbálják a műszerfalba integrálni, a hátsó lábtér pedig talán még az IONIQ 5-nél is hatalmasabb lesz.

A IONIQ 6 hatótávja az alacsonyabb formai együtthatónak köszönhetően minden bizonnyal eléri a 600-700 kilométeres szintet. Az új modell várhatóan 2022 közepén jelenhet meg és értékesítése a 2023-as modellévvel indulhat meg. A Hyundai azonban ezt követően sem áll meg, Várhatóan 2023-ban mutatkozhat be az IONIQ 7 hobbiterepjáró is, amelyet elsősorban az észak-amerikai piac számára fog a Hyundai készíteni a 2024-es modellévtől.

Akárcsak az IONIQ 5 és az IONIQ 6, az IONIQ 7 is a Hyundai E-GMP padlólemezére fog készülni, amely platform 400 mellett 800 voltos töltésre is alkalmas, így a 350 kW-os ultragyors villámtöltővel akár 18 perc alatt is 80 százalékra tölthető. Az IONIQ 7 valószínűleg szintén SK Innovation akkumulátorokat fog kapni, amelyekből a nagy méret és hosszú tengelytáv miatt a sorozat legtöbb csomagját fogja megkapni. A Hyundai képviselői szerint a nagyterepjáró legalább 100 kWh-s akkukkal fog érkezni, míg az utastérben felszereltségtől függően 6 vagy 7 utasnak lesz hely.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre