Márkakereskedés hírek

Újabb képeken a Hyundai Casper

A Hyundai Motor újabb fotókat és információkat árult el új belépőszintű kisterepjárója, a Casper kialakításáról, amelynek most először pillanthatunk be utasterébe is.

A Hyundai Motor szeptember 29-én fogja hivatalosan is bemutatni vadonatúj Casper modelljét Dél-Koreában, ám a fontosabb információkat, mint pl. az autó legfontosabb műszaki paramétereit, belső kialakítását és árazását már most, az előfoglalások megnyitásakor nyilvánosságra hoztak. A Casper azért is jelentős modell a Hyundai életében, mert ez lesz az első olyan koreai jármű, amit közvetlenül a vásárló (D2C) részére fognak kínálni, azaz az autót online lehet majd megrendelni.

A Casper külső formai megoldásai fiatalosak és dinamizmusa méltóságot és robusztusságot sugall, A Hyundai Motor egy egyedülálló, levehető fényszórót is készített a kemény, vaskosnak mutatkozó frontrészre, amivel a Casper különlegesen erős megjelenést sugároz. Emellett a parametrikus mintázatú hűtőmaszk és az erre rímelő hátsó lámpatestek futurisztikus benyomást keltenek, miközben a turbómotoros Active modell a dinamikus jelleget sugározva kerek intercooler beömlőket, hálós hűtőrácsot és sportos légterelőket kapott.

A Casper belső tere finom és kényelmes légkört teremt, amely éles ellentétben áll a külső dinamikus megjelenésével azáltal, hogy aktívan kihasználja a tér görbületeit, miközben visszatükrözi a külső kialakítás kapszulaforma alkotóelemeit is. A Hyundai Motor a vékony és tömör kialakítás, valamint a különféle tárolóhelyek, például az USB töltőmodul és az utasülés előtti nyitott tálca révén a nyitottság legjobb érzését valósította meg. Ehhez az is hozzájárul, hogy száműzték a középkonzolt, a sebességváltó karját pedig a műszerfalra helyezték. Így egy pad típusú első üléspárt tudtak létrehozni, amivel a vezető vagy utasa szabadon mozoghat a két ülés között.

Ezenkívül az élénk színek kontrasztja a vizuális élvezet maximalizálását teremti meg. Az első sor ülései kétszínűek és az ülések hátsó szélén olyan részletek jelentek meg, mint például a cipzár típusú varrás, amelyek egyértelműen fokozzák a jármű egyéniségét. A modern berendezéshez alkalmazott lila monokromatikus belső hangulatlámpa és a mennyezeten alkalmazott vadászkutya fogmintája jellemző belsőépítészeti elemek, amelyek Casper egyediségét tovább növelik.

Ahogy Simon Loasby, a Hyundai Styling vezetője fogalmazott: „A Casper egy olyan autó, amely a koreaiak kihívó szellemiségét és fiatalos energiáját testesíti meg.” A Casper remek helykihasználtsággal rendelkezik, amely magában foglalja az első és a hátsó sor összes üléstámlájának lehajthatóságát, csúsztatását (az ülés előre/hátra mozgatásával) és döntését (a háttámla előre/hátra döntése).

A Hyundai Motor kibővítette a belső tér kihasználhatóságát egy teljesen összehajtható ülés alkalmazásával, amelyben a vezetőülés a világon először teljesen előrehajtható. A hátsó üléssor ülései 160 mm-rel előre és hátra tolhatók, illetve 39 fokban dönthetők, így még a hátsó utasok is kényelmesen pihenhetnek. Ezenkívül amikor a hátsó ülések előre csúsznak, 301 liter rakodótér biztosítható, míg az első és a második sor teljes előredöntésekor akár 2059 mm belső hossz biztosítható. Az utasok nemcsak különböző méretű árukat szállíthatnak, de kihasználhatják a személyes ízlésüknek és helyzetüknek megfelelő teret is, például szabadidős tevékenységekhez is.

A Hyundai Motor továbbfejlesztette a vezető kényelmét azáltal, hogy olyan élvonalbeli információs és szórakoztató funkciókat alkalmazott, mint a Hyundai CarPay, egy egyszerű, a jármű rendszerén keresztül működő fizetési szolgáltatás és a szerver alapú hangfelismerő járművezérlés, amellyel a vezető természetes nyelven alapuló hanggal működtethetii a légkondicionálót, miközben szemmel tartja az utat.

A Casper alapfelszerelésként fejlett vezetéstámogató rendszerrel (ADAS) és 7 légzsákkal van ellátva, beleértve az első ülések közötti középlégzsákot is, amivel a nagy merevségű és könnyű karosszéria osztályon felüli biztonságot nyújt. A Hyundai Motor intelligens biztonsági technológiájához olyan elemek társulnak a Casper setében, mint a frontális ütközéselkerülő rendszer, a sávtartó rendszer, a fáradtságfigyelő, a távolsági fényszóróasszisztens, stb. A jobban felszerelt Modern szinthez már hátsó ütközéselkerülő rendszer és távolságtartó tempomat is jár.

A Casper mozgatását alapesetben egy 1.0 literes, 76 lóerős benzines szívómotor biztosítja, amelynek átlagfogyasztása 7 liter/100 km. Ennek ára Dél-Koreában 13,85 millió vontól indul, míg a 100 lóerős 1.0 literes T-GDI motorral szerelt Casper Active változatokért felszereltségtől függően 900-950 ezer von felárat kérnek.

Az autóra már az előfoglalás első napján több mint 12 ezren iratkoztak fel, akik között maga Jae-in Moon, Dél-Korea köztársasági elnöke is ott van. Szóvivője szerint az elnök saját, privát használatra vásárolja meg a Casper kisautót, amit tervei szerint nyugdíjba vonulása után is megtart majd.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre