Márkakereskedés hírek

Tűzoltósági járműként szolgál egy Hyundai Nexo

A Düren körzeti Nörvenich önkéntes tűzoltósága új parancsnoki autóként a közelmúltban egy Hyundai Nexo üzemanyagcellás járművet állított szolgálatba.

Nörvenich önkormányzata 2020. augusztus 25-étől két darab Hyundai Nexo üzemanyagcellás járművet állított be flottájába. Az egyik járművet tűzoltó felszerelésekkel egészítették ki, mielőtt az önkéntes tűzoltóság parancsnoki járműveként hadrendbe állt volna. A bergheimi Bosch üveggyártó a járművet a fegyveres erők parancsnoki szolgálatának megfelelően többek között egy automatizált külső defibrillátorral (AED), elsősegély hátizsákkal, 6 kg-os poroltóval, digitális rádióval és tűzoltási terveket is tartalmazó útmutató anyaggal szerelte fel.

Az autó emellett a tetőre kék fényhidat és LED-es első figyelmeztető villogókat is kapott. A 112-es dizájn a külső felületek fóliázásával sem maradt el. A hidrogénnel üzemelő Nexo egy 2010 óta használt Seat Leon parancsnoki autót váltott le. A Nexo üzemanyagcellája a hidrogéngázt elektromos energiává alakítja, amelyet a rendszer pufferként egy akkumulátor segítségével a villanymotorhoz juttat. A Hyundai azt ígéri, hogy az üzemanyagcella hatékonysága 60 százalék.

A gyártó szerint az elektromotor 120 kilowatt vagy 163 LE teljesítményt képes leadni és egyetlen tank üzemanyaggal 756 kilométeres hatótáv is megtehető. Maga a tankolási folyamat mindössze 5 percet vesz igénybe, míg az üzemelés teljesen emissziómentes. A kipufogócsőből mindössze víz távozik, amely az üzemanyagcella átalakítási folyamata során keletkezik. „Ez azt jelenti, hogy a nörvenichi az egyik első olyan tűzoltóság Németországban, amely ilyen meghajtási koncepciót alkalmaz a bevetési járművek között” – áll az önkéntes tűzoltóság közleményében.

A nörvenichiek azonban még nem tudnak helyben hidrogént tankolni, a legközelebbi hidrogén töltőállomás a körülbelül 20 percre található Frechenben van. Ám az idei év elején a körzet 1,3 millió eurós finanszírozási támogatást kapott a szövetségi kormánytól az első hidrogén töltőállomás megépítésére, amely jelenleg a tervezés szakaszában van. A két jármű beszerzéséhez Nörvenich önkormányzata Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi és tartományi kormányától jelentős pénzügyi támogatást kapott.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre