Márkakereskedés hírek

Több száz koreai mérnök érkezik a cseh Hyundai gyárba

A Hyundai csehországi üzemébe egy új modell bevezetéséhez kapcsolódóan 750 koreai mérnök érkezne a következő néhány hónapban, ami a mostani járványhelyzetben nem egyszerű feladat elé állítja a vállalatot.

Karel Havlíček, Csehország Ipari, Kereskedelmi Minisztere, Miniszterelnök-helyettes egy sajtótájékoztató keretében bejelentette, hogy a Hyundai Motor Manufacturing Czech vállalatnak a kormányzat engedélyezte, hogy az ország egyik stratégiai jelentőségű vállalataként 750 mérnököt fogadjon Dél-Koreából. A koreai szakemberek Nosovicébe érkezéséhez azonban szigorú szabályok is kapcsolódnak. „Azért tettünk kivételt, mert a vállalat a Morva-sziléziai régió egyik kulcsfontosságú munkáltatója” – mondta Havlíček. „A Hyundai is része annak a fontos autóipari infrastruktúrának, amelyhez több száz hazai gyártó és beszállító kapcsolódik.”

Havlíček elmondta, legtöbben, pontosan 446-an májusban, további 58 fő júniusban, 109-en júliusban, 83-an augusztusban, 89-en szeptemberben, hárman pedig októberben érkeznek a Morva-sziléziai autógyártó üzemébe. Az érkezéseket úgy határozták meg, hogy egyik munkatárs se maradjon 90 napnál tovább Csehországban. A mérnök és fejlesztő pozícióban lévő Hyundai alkalmazottak egy külön charterjárattal fognak érkezni és két napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel kell rendelkezniük. Kizárólag a Hyundai vállalat saját buszaival közlekedhetnek az országban és egy olyan szálláson kell lakniuk, ahol más külsős vendég nem tartózkodhat.

Pavel Barvík, a HMMC szóvivője elárulta, hogy a koreai munkatársak jelenléte egy nagyon fontos új modell bevezetéséhez kapcsolódó gyártáselőkészítő folyamathoz kapcsolódik. „A kormányzat beleegyezett, amit nagyon köszönünk. Az egész projekt több hónapig fog eltartani. A koreai kollégákat érkezésük előtt tesztelni fogják, itt tartózkodásuk alatt házon belül, vagyis a gyárban és mozgásuk közben is a környezetüktől teljesen el lesznek különítve” – mondta a szóvivő.

A nosovicei autógyártó jelenleg két műszakban termel és a tervek szerint a koreai mérnökök leginkább az éjszakai műszak, illetve a hétvégék idején fognak dolgozni azon, hogy felállítsák és beállítsák a szerelőszalagokat. És bár a közlemény semmilyen formában nem tért ki rá, a korábbi hírek alapján egyértelmű, hogy a mérnökök a Tucson modell új generációjának gyártási előkészületeit fogják megkezdeni, amelynek első példányai a fentiek alapján valamikor az ősszel gurulhatnak le a szerelőszalagokról.

A Hyundai Motor Manufacturing Czech a koreai vállalat egyetlen Európai Unión belüli gyártóüzeme, ahol naponta 1 500 új autó készül, tavaly pedig összesen 309 500 ix20, i30 és Tucson modell hagyta el a gyártósort. A vállalat 3 300 dolgozót foglalkoztat közvetlenül és további 8 700-an dolgoznak a közvetlen beszállítóknál.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre