Márkakereskedés hírek

SK és LG akkuk kerülhetnek a Hyundai új villanyautóiba

A dél-koreai SK on és az LG Energy Solution (LGES) akkumulátorgyártó vállalatok a koreai értéklánc biztosítása érdekében a jövőben közösen felelhetnek a Hyundai Motor Group következő generációs elektromos járműveibe kerülő hajtásláncokért.

Számos akkumulátor- és járműipari forrás szerint az SK on exkluzív szerződést nyert a Kia jövőre bemutatkozó, teljesen elektromos EV9 hobbiterepjárója hajtásrendszerének beszállítására. Az EV9 lesz a Kia második olyan tisztán elektromos modellje, amely a Hyundai Motor Group E-GMP platformjára fog épülni.

A tavalyi New York-i Nemzetközi Autószalonon bemutatott tanulmánymodell alapján az összkerékhajtású EV9 5 010 milliméteres hosszával nagyobb lesz, mint a Hyundai Motor legnagyobb, 4 980 milliméteres Palisade hobbiterepjárója. Az EV9 a BMW iX modelljével fog egykategóriában versengeni a globális járműpiacon. Az EV9 hatótávja várhatóan legalább 480 kilométeres lesz és tovább bővíti a Kia prémium hobbiterepjárók kínálatát.

Emellett az SK on a Hyundai Motor Kínába, Indiába, Indonéziába és Szingapúrba exportált IONIQ 5, valamint az IONIQ 5 Robotaxi modelljének meghatásáért lehet felelős a jövőben. Az SK Innovation alá tartozó, „pure play” akkumulátorgyártó a Hyundai Motor zászlóshajójának számító IONIQ 6 limuzin elsődleges akkumulátor-beszállítója is lesz, így megosztja az idén érkező IONIQ 6 akkumulátorszállítását a CATL és az LGES vállalatokkal.

Az SK on viszont kizárólagos beszállítást nyert a következő IONIQ 7 hobbiterepjáró modellhez. Az akkumulátoripar egyik meg nem nevezett tisztviselője szerint az SK on a nagyméretű elektromos autók piacán a tasakos akkumulátorok terén mutatta be erősségeit.

A Hyundai Motor Grouppal évek óta kiváló partnerkapcsolatot ápoló LGES lesz a Kona és az új Niro EV villanyautók akkuszállításáért felelős vállalat. Ezenkívül további megrendeléseket is elnyerhet, mivel tárgyalásokat folytatnak a Hyundai Motor Group új, SV gyári kódnév alatt futó villanyautó-projektjéhez is, amely várhatóan 2024-ben fog szériagyártásba kerülni.

A Hyundai Motor Group korábban az SK on, az LGES és a kínai CATL vállalatokat választotta E-GMP platformra épülő villanyautók akkubeszállítójának a 2019-2021-es időszakra, 150 gigawattóra összkapacitással. A koreai autóipari konszern azonban a koreai helyi akkumulátorrendeléseket részesítette előnyben az E-GMP alapra épülő elektromos járművek és a meglévő modellek új generációi akkubeszállításakor. A Samsung SDI vállalat viszont még nem nyert egyetlen megrendelést sem a Hyundai csoporttól.

Az LGES és az Egyesült Államokban működő gyártósorokkal rendelkező SK vállalatok emellett akkumulátorokat fognak szállítani a Santa Fe hibrid és a GV70 elektromos változataihoz, amelyek a Hyundai Motor alabamai gyárában fognak készülni az idei év végétől.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre