Márkakereskedés hírek

Ötödével kevesebb Hyundai készült tavaly Nosovicében

A Hyundai Motor autógyártó cseh vállalata bejelentette, hogy tavaly a koronavírus-járvány okozta pandémiás helyzet miatt az eredetileg tervezettnél közel ötödével kevesebb autót gyártottak Nosovicében.

A Hyundai Motor cseh leányvállalata 2020-ban összesen 238 750 új autót tudott gyártani, ami 70 750 darabbal kevesebb, mint egy évvel korábban és 21 százalékkal kevesebb, mint azt 2020-ra eredetileg terveztek. A csökkenés elsődleges oka természetesen a koronavírus-járvány, valamint annak első hullámában bevezetett szigorú intézkedések. A vállalat idén újra fellendülésre számít.

„A Hyundai Motor Manufacturing Czech főbb piacai Európa, Oroszország, Törökország és a Közel-Kelet maradt, ám a Nosovicében gyártott autók olyan távoli helyekre is eljutottak, mint Új-Zéland, Kolumbia, vagy épp Hong-Kong. A legtöbb járművet Németországba exportáltuk” – mondta Petr Michník, a HMMC szóvivője. Hozzátette, a tavaszi pandémiás időszakban a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei gyárát három teljes hétre bezárták, de az újranyitást követően sem tértek vissza a hagyományos három műszakos autógyártásra. Az autóiparban a legtöbb vállalat nem tudta elkerülni a teljes lezárást.

A sziléziai autógyártó tavaly teljes modellkínálatát lecserélte. Márciusban megkezdődött a Kona Electric szériagyártása, amely Csehország első szériagyártású új generációs elektromos autója lett, novembertől pedig már ennek továbbfejlesztett változata gördül le a futószalagokról. 2020-ban a teljes i30 modellcsalád frissült, beleértve az N Line változatokat, októbertől pedig a Tucson új generációja is itt készül, amely a teljes termelés 70 százalékát teszi ki. Tavaly emellett az i30 a termelés 18, a Kona Electric pedig csaknem 12 százalékát tette ki.

„Nagyon örülök annak, hogy a HMMC-nél a nehézségek ellenére sikeresen kezeltük a teljes modellváltással járó kihívást jelentő feladatokat. Ennek köszönhetően remek lehetőségekkel rendelkezünk ahhoz, hogy felülkerekedjünk a nehéz időszakokon és biztosítsuk a termelés ismételt növekedését” – mondta aCheol-seung Baek, a HMMC új elnöke.

A vállalat a jövőben is folytatja a modellekhez kapcsolódó innovációs felkészülést. „Idén a frissített i30 N és a Tucson sportos N Line változata is megérkezik, amely mellett megkezdjük a Kona Electric kisebb, 39 kWh-s változatának szériagyártását is. Ezen fejlesztéseknek köszönhetően az autógyártó arra számít, hogy az idei évben megtermelt autók mennyisége meghaladja a tavalyit” – tette hozzá Michnik.

A Nosovicében található gyár a Hyundai egyetlen termelőüzeme az Európai Unióban, ahol naponta akár 1 400 autó is készülhet. 2019-ben a HMMC 123,14 milliárd cseh korona bevétel mellett 7,39 milliárd korona nyereséget termelt, ami 170 millióval több, mint egy évvel korábban. A gyár átlagosan 3 300 fős saját létszámmal rendelkezik, amely mellett további 8 700 ember dolgozik a Hyundai közvetlen beszállítóinál. A gyár vezetése és szakszervezete nemrég állapodott meg arról, hogy idén januártól a dolgozók alapbérét átlagosan 2,5 százalékkal megemelik.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre