Márkakereskedés hírek

Német szaklap magasztalta a Hyundai Nexo képességeit

Németország egyik legnevesebb autós magazinja a Hyundai üzemanyagcellás Nexo hobbiterepjáróját „remek autó"-nak nevezte, miután egy hét alatt 1 500 kilométert autóztak vele.

Nlmetország egyik legelismertebb autómagazinja, az Auto Motor und Sport egy hétig próbálhatta ki a Hyundai üzemanyagcellás Nexo modelljét, aminek során alaposan elemezte az autó tudását. Az Auto Motor und Sport az Autobild és az Auto Zeitung mellett a legnagyobb három német autós magazin egyike, és amelyről közismert, hogy szigorú előírásokkal rendelkezik és óriási befolyással bír az európai emberek szemében. Ezt gondolta a magazin a Nexo környezetbarát autóról.

Az AMS egyik szerkesztője, aki soha nem vezetett még üzemanyagcellás autót, körülbelül egy hétig vezette a Nexo-t. Az értékelés során a szerkesztő szokásos utakon és autópályákon, körülbelül 1 500 kilométeres úton vezette az autót azért, hogy megbizonyosodjon arról, alkalmas-e az autó napi ingázásokra és hosszabb távú utakra. Az AMS egyszerűen fogalmazott: „Csupán az a tény, hogy ez egy üzemanyagcellás jármű, nagyszerűvé teszi a Nexo-t, amely egy nagyon jó minőségű autó, viszonylag nagyobb hatótávval, mint más elektromos járműveknél. Ez az autó nemcsak az ingázók számára lenne tökéletes, de a hosszú utakra induló családok számára is.”

A leglátványosabb tényező az egy töltésse megtehető hatótáv volt. „Bár nem mentem lazán, 600 kilométert is meg tudtma tenno. Ez akár 750 kilométert is lehetett volna, ha ennek megfelelően vezettem volna”- írta az AMS szerkesztője. A Nexo az NEDC ciklus szerint hivatalosan egy feltöltéssel akár 750 kilométeres hatótávra képes, amit Bertrand Piccard hőlégballon-versenyző egyszer túl is szárnyalt, amikor 2019-ben a Hyundai Nexo-val hatótávrekordot felállítva 778 kilométert tett meg.

A rövid feltöltési idő szintén meggyőző volt. Az AMS szerint csak öt percbe telt a hidrogéntartály feltöltése, ami hasonló a benzin- vagy dízelmotoros autók megtankolásához szükséges időhöz. A szerkesztő azt is hozzátette: „Az előre fizetett kártya használatával az automata sok időt takarított meg nekem". Azok számára, akik esetleg egy üzemanyagcellás autó vásárlásán gondolkodnak, a töltőállomások száma jelentheti a legnagyobb akadályt, ám az AMS ezt is kedvelte Nexo-val töltött hét során. „A H2 Mobility okostelefonos alkalmazás könnyen megtalálja a legközelebbi töltőállomásokat" - írta az AMS. A H2 Mobility akcióterve keretében már körülbelül 80 töltőállomást hozott létre Németországban, ami a jövőben további 30 darabbal bővül.

„A vezetési viselkedés biztonságos, könnyű, gazdaságos és tökéletes volt a hosszabb távú utazásokhoz is” - írja az AMS. „Ha a hidrogénüzemanyag kicsit olcsóbb lesz, és a biztonsággal kapcsolatos általános félreértések eloszlathatóak lesznek, akkor a Nexo sokkal népszerűbb lesz" - tette hozzá a magazin.

A Hyundai a tavaly étékesített 4 987 darabbal a világon a legtöbb üzemanyagcellás jármávet érzékesítette. A Nexo emellett elnyerte a világ első ötcsillagos hidrogén-elektromos járműjének díját is, amelyet az új autók biztonsági értékelésével foglalkozó európai szervezet, az Euro NCAP adott ki. A Nexo kiváló formatervezési pontszámot elérve a Red Dot Design Díjat is elnyerte. A Hyundai 2025-re 110 ezerre kívánja növelni éves üzemanyagcellás járműértékesítését, 2030-ig pedig 500 ezer darab gyártására képes termelési rendszert épít fel.

Az Európai Bizottság közleménye szerint ahhoz, hogy 2050-ig klímasemlegessé váljon, Európának át kell alakítania energiarendszerét, amely az EU üvegházhatású gázkibocsátásának legnagyobb részét teszi ki. Az energiarendszer integrációja és a hidrogénre vonatkozó uniós stratégiák egy hatékonyabb és összekapcsolt energiaágazat számára készítik elő az utat, amelyet a tisztább bolygó és az erősebb gazdaság célkitűzései vezetnek.

A közlemény szerint az európai hidrogéngazdaság készen áll arra, hogy értéke a jelenlegi 2 milliárd euróróln2030-ra 140 milliárdra ugrjon. Éghajlatsemlegessé válása érdekében az Európai Bizottság 2050-ig azt tervezi, hogy a hidrogénenergia felhasználását a jelenlegi 2 százalékról 23 százalékra növeli, ami magában foglalja a megújuló energiaforrásokból, például a szélből vagy a napenergiaból származó „zöld hidrogént” is.

Fontos a hidrogén előállítási forrása is; A 'szürke' hidrogént ismert módon fosszilis tüzelőanyagokból állítják elő, a 'kék hidrogén' pedig a szürke tisztább változata, amely kevesebb széndioxidot bocsát ki. A legtisztábbat „zöld hidrogénnek” nevezik, amelyet megújuló energiaforrásból állítanak elől. Eddig a hidrogént főleg a földgázban lévő metánból állították elő, amely viszont jelentős szén-dioxid-kibocsátást eredményez.

Ennek a kérdésnek a kezelése érdekében elindult a Hydrogen Europe európai iparági szövetség. A cél az, hogy 80 GW-tal előmozdítsák a zöld hidrogéntermelés jelentős növekedését az EU-ban és csökkentsék a hidrogén termelői árait. Az EU arra törekszik, hogy a zöld hidrogénüzemanyagot a lehető legszélesebb körben nemcsak buszok, taxik, teherautók, vasutak és hajók számára forgalmazza, hanem olyan iparágakban is, mint például az olajfinomítás, a vegyipar vagy az acélipar.

A német kormány által június 14-én bejelentett nemzeti hidrogénstratégia további 7 milliárd eurót irányoz elő a hidrogéntechnológiák piacra dobására Németországban és további 2 milliárd eurót a nemzetközi társulásokra. Ugyanakkor a kormány a zöld hidrogén előállítására 300 millió eurót szándékozik befektetni, további 50 milliót pedig 100 töltőállomás építésére kíván fordítani.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre