Márkakereskedés hírek

Michelisz Norbi nyerte a német TCR verseny futamát

Michelisz Norbi a Team Engstler vendégversenyzőjeként a Nürburgringen megrendezett ADAC Német TCR versenyén vett részt, ahol a magyar világbajnok futamgyőzelmet aratott.

A jelenlegi Túraautó-világkupa bajnoka, Michelisz Norbert az ADAC Német TCR bajnokság Nürburgringi hétvégéjén egy Hyundai i30 N TCR versenyautó volánja mögött kiválóan teljesített. Az idei szezon második versenyhétvégéjén Norbi a Hyundai Team Engstler VIP autóját kapta meg, amivel az első futamon szuverén győzelmet ünnepelhetett. A prominens vendég a második futamon a komoly küzdelem árán jutott fel az ötödik startpozícióból a másodikig, így ezzel a teljesítményével dobogón fejezte be a versenyt.

Az eseményen először fogadtak nézőket az ADAC Német TCR kupa szervezői. A Hyundai Team Engstler két állandó pilótája kemény hétvégét tudhat maga mögött az 5 ezer szurkoló előtt, akiket a rendezők higiéniai koncepciója szerint három tribünre osztottak fel. A rutinos Antti Buri (Turku, Finnország) a hatodik részről helyről indult az első versenyen. A rajt utáni szakaszban a finn egy csapattársával, Nico Gruberrel (Grieskirchen, Ausztria) és Jessica Bäckman (Target Competition) vendégpilótával került összetűzésbe, aminek következtében a megsérült toronymerevítő miatt a boxba kényszerült, így végül csak a 12. helyen fejezte be a versenyt.

A második futamon, ahol a nyolc legjobb pilóta fordított rajtsorrendben indult, Buri az első sorból indult. A finn tíz körön keresztül egészen addig vezette a mezőnyt, amíg a korai rajtja miatt egy áthajtási büntetést kapott és egészen a kilencedik helyig esett vissza. A veterán pilóta ezután megpróbálta enyhíteni a károkat és a verseny végéig a hetedik helyig küzdötte fel magát, értékes bajnoki pontokat szerezve ezzel.

Az újonc Nico Grubernek, aki a szezon kezdetén, a Lausitzringen első győzelmét ünnepelhette, kevesebb szerencséje volt a Nürburgringen: az osztrák pilótának az első futam elején történt ütközés után a sérült autóját a boxban kellett hagynia. A z időmérő nyolcadik helyezettjeként a második futamon a pole pozícióból startolhatott, és kezdetben másodikként jó úton haladt csapattársa, Antti Buri mögött. A nyolcadik körben aztán a 18 éves pilóta egy hajtótengely-hibával volt kénytelen kiállni, így pontok nélkül maradt.

„A hétvége legfontosabb eseménye egyértelműen Michelisz Norbert, a Túraautó-világkupa bajnokának vendégszereplése volt” – mondta Andreas Klinge, a Hyundai Team Engstler csapatfőnöke. „Kiváló teljesítményt nyújtott, pole pozíciójával, győzelmével és második helyezésével jól beilleszkedett a csapatba. Nagy köszönet ezért Norbertnek és a Hyundai Motorsportnak. Állandó pilótáink, Antti Buri és Nico Gruber számára a hétvége viszont sajnos felejthető eseményeket hozott. Michelisz sikerei azonban lélekbalzsamok, ez azonban nem segítenek bennünket tovább a bajnokságban. Szerencsére a szezon még nem ért véget, és remélem, a szerencsétlenségeinket ebben a szezonban itt véget értek."

„"A második futamon a célom a dobogó volt” – mondta Michelisz Norbi, a Hyundai Team Engstler i30 N TCR VIP versenyautójának vendégpilótája. „Elégedett vagyok az eredménnyel, miután vasárnap csak a harmadik sorból tudtam kezdeni. Volt néhány szép párbaj, többek között Andreas Bäckmannel. A szombati győzelem és a vasárnapi második helyezés után elégedett vagyok az ADAC Német TCR bajnokság versenyhétvégéjével. Ez jó felkészítés volt a saját WTCR szezonomra."

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre