Márkakereskedés hírek

Michelisz Norbi a Hyundainál folytatja!

A Hyundai Motorsport bejelentette a WTCR Túraautó-világkupa ügyfélcsapatainak versenyzői felállását, amelyben többek között továbbra is számítanak a tavaly világbajnok Michelisz Norbira.

Egy nagyon erős 2019-es szezont követően a BRC Racing Team két i30 N TCR autóval fog rajthoz állni, miután az autóval mindkét utóbbi szezonban elhozták a versenyzői kupát. Gabriele Tarquini 2018-ban emelhette a magasba a trófeát, míg tavaly decemberben Malajziában csapattársa, Michelisz Norbert tehette meg ugyanezt. A páros teljesítménye elengedhetetlenül fontos volt azért, hogy az i30 N TCR hírnevét emelje, amely a WTCR legsikeresebb versenyautójaként a sorozat 20 versenyéből 13-at megszerzett.

Ebben a szezonban a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse zászlaja alatt a cél nemcsak a versenyzők bajnoki címének megszerzése, hanem az, hogy a BRC Racing Team saját jogon is bajnok legyen. „Úgy érzem, a BRC-vel és Gabrielével, mint csapattársammal is nagyon jól együtt tudunk működni és ezt az is mutatja, hogy az elmúlt két szezonban milyen eredményeket sikerült elérnünk. Tudom, hogy már megvan a bajnoki címem, de azt is tudom, hogy 2020-ban még gyorsabbak lehetünk. ” – mondta Norbi. „Máris izgatottan várom az új WTCR szezont és azt, hogy visszatérhessek az i30 N TCR volánja mögé. Nagyszerű lenne, ha a BRC-vel együtt első alkalommal 2020-at mindkét címmel fejeznénk be” – tette hozzá Gabriele Tarquini.

A másik két Hyundai i30 N TCR versenyautót az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team fogja pályára küldeni a világversenyeken. A csapat nevét a motorsport rajongói már ismerhetik, hiszen az a Hyundai i30 N TCR versenyautóval máris a világ egyik legsikeresebb csapata. Az Engstler Motorsport már 2018 óta a Hyundai Motorsport ügyfele, amely győzelmeket aratott a TCR németországi, kínai és a maláj bajnokságban, a versenyzőik pedig a túraautó-kupák három sorozatában is versenyeztek.

A csapathoz Nicky Catsburg csatlakozik a WTCR-ben elsőként debütáló csapathoz, miközben a holland már a második évadát kezdi meg az az i30 N TCR volánjánál. „A sorozat a világ legjobb versenyautóival és legjobb túraautó-pilótáival rendelkezik, és minden pálya hihetetlenül versenyképes. Izgatottan várom az új csapattal a második szezonomat.”

Luca Engstler, a Hyundai Motorsport Junior Pilóta programjának tagjaként mostantól teljes erőbedobással vehet részt a versenyeken. A német pilóta irigylésre méltó eredményeket ért el a TCR versenysorozatokban, nevéhez máris négy bajnoki cím társul. Engstler emellett szabadkártyásként kétszer a legjobb tízben végzett a WTCR szlovák versenyén 2019-ben, majd később Makaóban debütált. „A WTCR-be jutás valóban egy álom volt számomra. A tavalyi Junior program részeként lehetőségem volt kihasználnia Hyundai tudását és olyan emberektől tudtam tanulni, mint Norbi, Gabriele és Nicky. Remélhetőleg meg tudom nekik hálálni ennek a támogatásnak egy részét és segíthetek nekik az i30 N TCR-t a mezőny élén tartani” – mondta Engstler

Az elkövetkező szezon a pilóták és a csapatok számára egyaránt számos ismeretlen tényezőt tartogat a 2020-as bajnoki címért folytatott küzdelemben. Ebben a szezonban egy újragondolt kompenzációs súlyelosztást vezetnek be, míg az autók Goodyear gumiabroncsokon fognak futni. A WTCR idén először több új versenypályára is ellátogat, köztük a Hyundai hazai, dél-koreai versenyének helyet adó Inje Speedium pályára.

„Versenyautónk máris fantasztikus rekordokkal dicsekedhet a WTCR mezőnyében és az alapján, hogy ügyfélcsapatok és versenyzők a 2020-as szezonra megkapják az autót, úgy látszik, a sikerek a következő szezonban is folytatniuk kell. A BRC Racing Team és az Engstler Motorsport a világ legsikeresebb TCR csapatai, így nagyszerű, hogy mindkettőjük a Hyundai Motorsport ügyfele” – mondta Andrew Johns, a Hyundai Motorsport értékesítési vezetője.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre