Márkakereskedés hírek

Meglesték az új Hyundai Tucson belsejét

A Hyundai még idén bevezeti egyik legnépszerűbb hobbiterepjárójának utódját, az új Tucson generáció pedig valószínűleg nemcsak külsejében, de belső kialakításában is eltér az eddig megszokottól.

A Hyundai Motor a 2019-es Los Angelesi Autószalonon mutatta be Vision T tanulmányautóját, amely már az idén érkező vadonatúj, immár negyedik generációs Tucson hobbiterepjáró előfutárának tekinthető. Ezt már számtalan olyan kémfotó is alátámasztja, amelyeken a kevésbé álcázott prototípusok formái és kialakítása alig különbözik a Vision T koncepció elgondolásaitól.

Most viszont a kémfotósoknak sikerült az új Tucson egyik prototípusának belső terébe is bekukkantani, így mi is némi képet kaphatunk arról, mi várható az új modellben. Az első dolog, ami feltűnik, az a kormánykerék, amely szinte teljesen megegyezik a Sonatán, az új elantrán, illetve a nemrég bemutatott új i20 kisautón alkalmazottal. Úgy tűnik, ez a négyküllős forma általánossá válik a Hyundai különböző modelljeiben.

A kormánykerék mögött egy analóg műszeregységet figyelhetünk meg, ahol sportos motívumként a kilométeróra függőlegesen, 6 óránál indul, benne egy akkumulátor-töltöttségjelző kisebb műszerrel. Mintha ennek tükörképe volna a másik oldalon egy másik, teljesítménymérő műszer, amely a jelek szerint az óramutató járásával ellentétesen mozog. A két félkörműszer közé egy hagyományos digitális panel is jutott, így mindezek alapján megállapítható, hogy a meglesett autó a Tucson hibridváltozata lehet.

A következő érdekes elem a középkonzol kialakítása, amelyet ugyan hálóval igyekeztek eltakarni, ám a kapcsolók jelzései ezen is átsejlenek. Mindezek alapján úgy látszik, mintha a Hyundai belsőépítészei egy egészen más irányba indultak, nincs kiemelkedő, „lebegő” középső érintőkijelző és visszatértek a korábbi, középkonzolba süllyesztett multimédiás egységhez. Talán túl sokaknak nem tetszett a korábbi átalakítás és a Hyundai most inkább más irányt próbál ki. A középkonzolon megjelent a nyomógombos irányváltó, ami szintén ismerős lehet a Hyundai legújabb modelljeiből.

A Hyundai új Tucson generációja már indulástól kapható lesz nemcsak benzines és dízelmotoros változatban, hanem környezetbarát hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal is. A pletykák szerint a Tucson ugyanazt az újonnan fejlesztett hibridrendszert kaphatja meg, amit a Kia az új Sorentóban már bemutatott. Ez a hibrid az eddig használt szívóbenzinesek helyett egy turbós 1.6 T-GDI benzinmotort és egy 60 lóerős villanymotort használ, amellyel a Sorento rendszerteljesítménye 230 lóerő, nyomatéka pedig 350 Nm. Elképzelhető persze, hogy az új Tucsonban ettől eltérő teljesítményű változat kerül.

A Hyundai tervei szerint az új Tucson szériaváltozata valamikor az év második felében mutatkozhat be, a gyártás ezek után kezdődik, míg az első példányok valamikor az év vége, vagy 2021 első hónapjaiban kerülnek a kereskedőkhöz.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre