Márkakereskedés hírek

Mégis lehet sportváltozat a Hyundai Tucsonból?

Miközben a most bemutatott új Hyundai Tucson sportos N Line változatát maga a gyártó is megerősítette sajtóközleményében, a vérbeli N sportváltozat terve még mindig nem kapott zöld utat.

A Hyundai globális termékmenedzsmentjének vezetőjével, Lorenz Glaabbal és Sang-yup Lee-vel, a Hyundai globális formatervező részlegének vezetőjével nemrég készült interjú során mindketten megerősítették, hogy az új Tucson nagyteljesítményű N változatának megvalósításáról továbbra sem mondtak le. „Minden lehetséges. Nagyon figyelmesen követjük a piac jelzéseit. Ha valóban úgy hisszük, hogy ez a konkrét szegmensben – a hobbiterepjáró felépítménnyel – valóban lenne értelme, akkor nagyon gyorsan tudunk dönteni” – mondta Glaab a Tucson esetleges N változatáról.

A Hyundai vezetői nem voltak hajlandóak egyértelmű választ adni az új Tucson N változatával kapcsolatos kérdésekre, ám világosan utaltak arra, hogy a modell még mindig nincs elvetve. „Az N Line modellről azt tudom mondani, valóban jóval több, mint egy egyszerű sportos forma. Ebben az értelemben az N modell a teljesítményről, a valódi erőről és a hozzáadott funkcionalitásról szól, míg az N Line esetében a formán van a hangsúly” – tette hozzá Glaab.

Sang-yup Lee ehhez annyit tett hozzá: „Úgy vélem, az N modellnek versenypályán is helyt kell állnia. Tehát az is nagyon fontos, hogy a logóhoz a tartalom is meglegyen. Azt hiszem, ez nagyon fontos részlet.” A Hyundai vezető formatervezője felügyelte az új Tucson látványos megjelenésének kialakítását, aki a jelek szerint a Tucson N lelkes híveként viccelődött kollégájával: „Nagyon örülök annak Lorenz, hogy megemlítetted, az N lehetőségeit más modellek kapcsán is.”

A nemrég nyilvánosságra került belső dokumentáció szerint a Tucson N változata valóban elkészülhet, amelyhez egy 2.5 literes turbómotort fejlesztettek, míg az N Line változatba az 1.6 literes T-GDI motor kerülhet – a hibrid 230 lóerős teljesítményével. Más források szerint azonban a Hyundai úgy döntött, nem lesz Tucson N, a 2.5 literes erőforrást pedig az N Line változat kaphatja meg.

„A Hyundai fejlesztési elnöke, Albert Biermann korábban arról beszélt, hogy az N nagyteljesítményű modellek fejlesztésénél széleskörű termékpalettát szeretnének kialakítani, amelyek között hobbiterepjárók is lennének” – mondta a Hyundai ausztráliai képviseletének szóvivője. Biermann korábban a BMW M Performance részlegénél olyan autók kifejlesztésével foglalkozott, mint pl. a BMW X5 M változata.

„Az N márka tisztán egy eszköz arra, hogy érzelmi töltetet adjunk a márkának és megmutassuk, mire vagyunk képesek” – mondta Glaab az interjú során. „Így megvan a jelenlegi N modellek köre, amire nagyon szeretnénk építkezni. Arról, hogy pontosan melyik modell és pontosan mikor érkezik, még korai lenne beszélni és megvitatni.” Lee pedig azzal zárt a abeszélgetést: „Mondjuk azt, hogy ez attól is függ, kinek milyen véleménye van – és meglátjuk, mi fog történni” utalva arra, hogy a Hyundai szorosan nyomon követi a nyilvánosság részéről érkező pletykákat.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre