Márkakereskedés hírek

Megérkezett a Hyundai új indiai kisterepjárója

A Hyundai Motor India bemutatta az első képeket és információkat a vadonatúj három üléssoros Alcazar kisterepjáróról, amely képességei alapján sokkal több, mint a Creta egy hosszított változata.

Indiában a Hyundai a hivatalos premier előtt nyilvánosságra hozta az Alcazar kisterepjáró szériaváltozatának fotóit, valamint legfontosabb műszaki adatait. Miközben azonban a három üléssoros családi modell gyakorlatilag a Creta padlóvázára épül, számos komoly különbség is felfedezhető nemcsak a külső megjelenésében, de műszaki tartalmában is.

A platform ugyanis valóban a Creta kisterepjáróé, annak tengelytávját azonban a mérnökök 150 mm-rel meghosszabbították, így az Alcazar tengelytávja 2 760 mm-re növekedett. Ennek eredményeként az autó a kategóriájában a leghosszabb tengelytávval rendelkezik, így a második üléssor jóval szellősebb lehet, mint pl. a Tata Safari, az MG Hector Plus, vagy a Mahindra XUV500 modellekben. A nagyobb tengelytáv mellett a hátsó megnyújtásának köszönhetően ráadásul elég helyet teremtettek egy harmadik üléssor beépítésére is.

Formai téren az Alcazar nyilvánvalóan a Creta kulcsfontosságú elemeit tartalmazza, így a karosszériaelemek jó része – pl. a motorháztető, első ajtók is – a kistestvértől származik. Ennek ellenére számos elem csak az Alcazarra jellemző, így pl. átalakították az első hűtőmaszkot, az első lökhárítót, valamint egy különleges üveget tettek a C oszlopokba. A hátsó rész teljesen eltér, lecserélték a lámpákat, más szögben áll a hátsó ajtó és dupla kipufogóvég-utánzat került a szürkére fényezett hátsó védőelemre is. Az Alcazar 18 colos alufelniket is kapott, míg a Cretához csak 17-es kérhető.

Sajnos a belső térről egyelőre nem hoztak nyilvánosságra fotókat, ám az indiai újságírók egy része már kipróbálhatta az autót. nemcsak tőlük lehet tudni, hogy a belső tér legfontosabb változása a harmadik üléssor beépítése. Az Alcazar elérhető lesz a középső üléssorban két különálló főnöki üléssel rendelkező 6 üléses változatban, illetve a második üléssorban is egybefüggő üléspaddal rendelkező 7 üléses változatban is. Mindkét verzióban a harmadik üléssor teljesen eltüntethető a csomagtér padlójában, így növelve a csomagteret.

Az Alcazar motorterében benzines és dízel erőforrások is dolgozhatnak. Mivel az Alcazar egy jóval nagyobb méretű autó lett, mint a Creta, ezért a mérnökök nem a Creta 1.5-ös szívó és az 1.4-es T-GDI motorokat építették bele, hanem az Elantra és a Tucson modellekbe is szerelt 2.0 literes benzinmotor 159 lóerős változatát választották. Ezzel a Hyundai motorizáltságban is egy kicsit feljebb kívánta pozícionálni új modelljét. A nagyobb benzines mellett dízelfronton viszont ugyanaz az 1.5 literes, 115 lóerős CRDi motor választható, mint ami a Creta modellben is szolgál. Mindkét motorhoz 6 fokozatú kézi, vagy szinté 6 fokozatú hagyományos automata választható.

Az új Hyundai Alcazar előzetes bemutatója után várhatóan néhány héten belül hivatalosan is debütálhat Indiában.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosoviceVissza a hírekre