Márkakereskedés hírek

Megérkezett a Hyundai Elantra N Line

A Hyundai Motor bemutatta az áprilisban leleplezett vadonatúj, merész Elantra új N Line változatát, amelyet úgy tervezték és fejlesztették ki, hogy azzal még tovább fokozza a modell vezetési élményét.

Az N Line modell, amelyet N specifikus kialakítás és teljesítménynövelő elemek jellemeznek, vonzó belépési pontot kínál a Hyundai nagyteljesítményű N márka modelljeihez, és az ügyfelek még szélesebb köre részére teszi vonzóvá az Elantrát.

Az Elantra N Line élvezetes vezetési élményét egy 1,6 literes turbófeltöltős GDI motor biztosítja hatfokozatú manuális vagy hétfokozatú duplakuplungos (DCT) váltóval, amely akár 201 lóerős teljesítményre és 265 Nm maximális nyomatékra képes. A Hyundai mérnökei számos mechanikus fejlesztést hajtottak végre az Elantra felfüggesztésében, hogy a 18 colos könnyűfém kerekek, a multilink független hátsó felfüggesztés és nagyobb első fékek segítségével növeljék a tapadást.

A vezető-orientált funkciók, mint például a váltófülek és a Drive Mode választórendszer lehetővé teszik a versenyélmény kialakítását a volán mögött. Az Elantra sportos külső stílusát a belső elemek, többek között a bőrrel bevont perforált fémküllős N kormánykerék, a bőrbetétes N sportülések, a fém- és bőrbetétekkel kialakított sebességváltó, valamint az alumínium pedálok egészítik ki. Az N Line kialakításának elemei a dinamikus vezetési élményt egészítik ki.

Az Elantra N Line „alacsony és széles” külső stílusa és a „Parametrikus Dinamizmus” formanyelv kifinomult sportosságot hozott létre. Az Elantra kaszkád hűtőmaszkja agresszívebb megjelenést kapott a bonyolult geometriai mintázat és az N Line logó segítségével. Az alsó részen található nyíl alakú légfüggöny az aerodinamikai teljesítményt és a motor hűtését segíti, miközben a modell nagy teljesítményű megjelenéséhez is hozzájárul.

Az Elantra N Line sportos oldalszoknyái és 18 colos könnyűfém kerekei a fastback limuzin alacsony és széles esztétikáját hangsúlyozzák. Oldalról nézve az autó dinamikus stílusát a karosszériaelemeken kialakított nyílszerű hajlítások határozzák meg, amelyek az előrehaladást imitálják. A kerekek fényes fekete formája, az oldaltükrök és az oldalszoknyák modern kifinomultsággal ruházzák fel az autó általános képét.

Az Elantra N Line fastback profilja egy kimunkált hátsó résszel ér össze, amelynek az aerodinamikai teljesítmény javítása, valamint az alacsony és széles esztétika kifejezése a célja a vízszintes vonalakon keresztül. A beépített légterelő, a krómozott dupla kipufogóvég és az N Line hátsó diffúzor is hozzájárul az autó teljesítmény-ihlette stílusához.

A Hyundai emellett nagyteljesítményű N kiegészítőket is forgalomba hozott azok számára, akik szeretnék preferenciáik szerint még jobban testreszabni a Hyundai N Line modelleket. Az N elemek az alapmodellnél dinamikusabb vezetési élményt nyújtanak, lehetővé téve az ügyfeleknek, hogy többet tapasztaljanak meg az N érzetből.

Az N élményt számos vezetéstámogató asszisztens, biztonsági és kényelmi funkciókkal bővülő szolgáltatás, köztük a frontális ütközéselkerülő rendszer (FCA), a sávtartó (LKA), a sávkövető (LFA), az automata távolsági fényszóró (HBA), az éberségjelző (DAW) és a hátsó keresztirányú ütközéselkerülő rendszerrel (RCCA) kiegészített holttérfigyelő ütközéselkerülő rendszer (BCA) támogatja. Ezen felül az Elantra N Line tulajdonosai Hyundai digitális kulcsot, vezeték nélküli CarPlay és Android Auto-kapcsolódást is kapnak.

Az új Elantra N Line bevezetését követően a Hyundai azt tervezi, hogy 2020-ban bemutatja a 2,5 literes turbófeltöltős GDI motorral felszerelt Sonata N Line modellt is, hogy tovább bővítse az N Line modellkínálatát.

Az N Line mellett az Elantra másik újdonsága, az Elantra Hybrid 2020 harmadik negyedévében várhatóan bevezetésre kerül Koreában; a globális piacokon történő értékesítés ezt követően hamarosan megindul. Ez az Elantra LPI Hybrid 2009-es bevezetése óta az első új Elantra hibrid 11 év alatt.

Az Elantra Hybrid egy 1,6 literes Atkinson ciklusú négyhengeres GDI motorral rendelkezik. Az állandó mágneses villanymotor teljesítménye 32 kW, a meghajtásához szükséges lítium-ion-polimer akkumulátor1,32 kWh teljesítményű, amit a hátsó ülések alatt helyeztek el. Az Elantra Hybrid 1,6 literes GDI motorja és az elektromos motor kombinált teljes rendszerteljesítménye 139 lóerőt és 264 Nm nyomatékot biztosít. A nagyhatékonyságú villanymotornak elektromos vezetési módja alacsony fordulatszámon azonnali nyomatékot szolgáltat, nagyobb sebességeknél pedig besegít a hajtásba. A 2021-es Elantra Hybrid előrejelzése szerint az EPA-becsült üzemanyag-fogyasztás kevesebb, mint 4,7 liter/100 km.

„Az új Elantra termékcsalád N Line és HEV változataival szélesebb körű vásárlói réteget fog tudni kielégíteni. Az N Line modell azon ügyfelek számára vonzó, akik a sportos megjelenést és a lelkes vezetési teljesítményt kedvelik, míg a HEV modell azok számára vonzó, akik inkább a magas üzemanyag-hatékonyságot részesítik előnyben” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékfejlesztési részlegének vezetője. „A kibővített választék elősegíti az Elantra helyzetének megszilárdítását a kompakt limuzinok szegmensében."

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre