Márkakereskedés hírek

Március végétől lesz kapható Európában az IONIQ 5

A dél-koreai Hyundai Motor február közepén mutatja be vadonatúj IONIQ 5 villanyautóját, amelyet követően az autó árlistáját már március végétől nyilvánosságra hozza Európában.

A Hyundai Motor egy újabb kedvcsináló videót közölt, amelyen a vállalat vadonatúj IONIQ 5 modellje szerepel. A filmben pedig nemcsak az új modell néhány részlete látható, de annak végén megjelenik az üzenet: „A világ készen áll az IONIQ 5-re!”. Ezek után pedig megtudhatjuk, hogy a Hyundai új E-GMP platformra épülő első villanyautója február közepén tartja világpremierjét. Érdekesség, hogy a videó egy másolata már korábban kikerült a netre és ott még február 2. volt a premier dátuma, ez a hivatalos változatban már "február közepé"-re változott.

A videó sokkal inkább tűnik egy kisfilm előzetesének, mint egy egyszerű, szokványos reklámfilmnek. A film témája szerint egy ügynöknő meneküléséről szól, aki egy IONIQ 5-tel száguld, miközben őt más Hyundai (pl. Grandeur) modellekkel üldözik. A 30 másodperces filmelőzetes persze eléggé széttagolt és zavaros, miközben az autó eddig ismert néhány részlete mellett új elemek (pl. a fejtámasz) néhány pillanatra feltűnnek benne. A teljes filmre valószínűleg egészen a premierig várnunk kell.

A Hyundai egyik képviselője közben egy konferenciabeszélgetésen azt is elárulta, hogy az IONIQ 5 modellt március végével Európában is árusítani kezdik, amivel az autógyártó csoport végérvényesen megkezdi az átállást a belsőégésű motoros modellekről az elektromos és hidrogénhajtású modellek irányába. Ehhez kifejezetten az elektromos modellek számára fejlesztették ki az E-GMP moduláris platformot, amelyre a következő években több hagyományos és sportmodell is épülni fog.

A Hyundai Motor Group tavaly 98 ezer elektromos autót értékesített világszerte. Ezt az eredményt idén 160 ezer darabra kívánják feltornászni, köztük az új IONIQ 5, illetve a már Európában is készülő frissített Kona Electric és az egyre öregedő Ioniq Electric modellek segítségével.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre