Márkakereskedés hírek

Már tesztelik a Hyundai IONIQ 5 sportváltozatát

Egy különösen sportos kiegészítőkkel ellátott IONIQ 5 modellt fotóztak nemrég Németországban, ami alapján sejthető, hogy a Hyundai nagyteljesítményű N sportmárkája hamarosan villanyautókkal bővíti kínálatát.

A Hyundai Motor idén februárban mutatta be korszakalkotó IONIQ 5 villanyautóját és azóta rebesgetik jól értesült források, hogy a vállalat hamarosan egy olyan N szériás villanyautót is bemutathat, amely az elektromos járművek számára frissen kifejlesztett E-GMP platformra épül. Ezt a pletykát erősítette meg Thomas Schemera, aki a Kona N bemutatóján csupán egy sejtelmes félmondat erejéig beszélt egy N szériás villanyautó fejlesztéséről.

A legújabb kémfotók viszont már az első olyan bizonyítékok, amelyek kézzelfoghatóan is alátámasztják, hogy a Hyundai valóban egy N szériás villanyautót, amely a 2023-as modellként várhatóan jövőre fog bemutatkozni. A képeken első ránézésre egy minden álcázást nélkülöző IONIQ 5 modell látható, azonban a „GG” kezdetű rendszám elárulja, hogy ezt az autót a Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) fejlesztési célokra használja épp.

A rendszámon túlmenően az autó teljesen hétköznapi benyomást kelt, ám a keréktárcsák elárulják, hogy ez az autó inkább egy teljesítményorientált változat lehet. A nagy és sportos rajzolatú könnyűfém keréktárcsák mögött ugyanis az eredetinél lényegesen nagyobb féktárcsák láthatóak, miközben az alacsony oldalprofillal rendelkező Pirelli P Zero gumiabroncsok is szélesebbek a szériánál.

Ezenkívül a tesztautó jól láthatóan alacsonyabb hasmagassággal is rendelkezik, de az első és hátsó nyomtáv is szélesebbnek tűnik. Ezek alapján a futómű is valószínűleg keményebb hangolást kaphatott, legalábbis a kémfotósok menet közben ezt látták az autón. Az IONIQ 5 N szériaváltozata viszont az i30 N-hez hasonlóan várhatóan adaptív lengéscsillapítást fog kapni, amivel az autó választható üzemmódjai révén kellőképpen fog tudni alkalmazkodni a változó útfelületekhez.

Az is biztosra vehető, hogy a fotókon megörökített tesztjármű inkább csak az N szériás technológia és beállítások próbájára szolgál, vagyis a fejlesztés még viszonylag korai szakaszban jár. A végleges verzió mindenképpen kap majd valamilyen optikai tuningot, amelyhez szélesített sárvédők, agresszívebbre húzott első és hátsó lökhárítók, valamint egy nagyobb hátsó légterelő is tartozhat.

Teljesítmény tekintetében a Hyundai IONIQ 5 nagy valószínűséggel ugyanazt a duálmotoros elektromos hajtásláncot kapja meg, amit a testvérmodell Kia EV6 legerősebb GT változata használ. Ennek összesített rendszerteljesítménye 577 lóerő, maximális nyomatéka pedig 740 Nm. Ezzel a teljesítménnyel az EV6 GT 3,5 másodperc alatt gyorsul százas tempóra, végsebessége 260 km/óra, hatótávja pedig a 77,4 kWh-s akkujával eléri a 405 km-t. Ez tökéletes alapot jelenthet a Hyundai IONIQ 5 N szériája számára, amely a márkák hierarchiája szerint a Kia GT változatoknál még erősebb, még keményebb hangolású szokott lenni.

Az i20, i30, a Kona és az Elantra N változatai után tehát Albert Biermann és csapata első teljesen elektromos sportmodelljüket készíti elő, amely a belsőégésű változatok sikereit látva biztosan vonzó új alternatívát fog jelenteni a villanyautók egyre szélesedő palettáján.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre