Márkakereskedés hírek

Már Csehországban is készül a kisebb akkus Kona

A Hyundai csehországi gyártóüzeme bejelentette, hogy a Kona Electric 64 kWh-s változata mellett március közepén megkezdte a kisebb, 39 kWh-s változat összeszerelését is.

A Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) a csehországi Nošovicében található gyártóüzemében éppen egy évvel ezelőtt, 2020 márciusában a Kona Electric modell összeszerelésével az országban elsőként kezdte meg akkumulátoros elektromos autók gyártását. A HMMC az elmúlt egy év során összesen 31 ezer példányt gyártott az autóból. Tavaly november óta már a módosított külsővel és kiterjesztett biztonság felszerelésekkel ellátott frissített modell készül a gyárban

Petr Michník, a vállalat szóvivője bejelentette, hogy az üzemben pedig mostantól már a Kona Electric mindkét akkumulátornagyságú változata, azaz az eddigi 64 mellett a kisebbik, 39,2 kWh-s változat is készül. „Mi sem bizonyítja jobban, hogy Kona Electric nemcsak a mi gyárunk, hanem az egész Hyundai márka számára fontos modell, minthogy a Hyundai Európában értékesített emissziómentes autóinak fele a mi üzemünkben készült” – mondta Michník. „A Hyundai a kisebb akkus verziót már a Kona bemutatása óta gyártja Koreában, ám a változat iránti nagy európai kereslet miatt megkezdjük ennek összeszerelését is.”

A Hyundai Kona Electric 64 kWh-s változata egyetlen feltöltéssel 484 kilométert tud megtenni, míg a kisebbik akkuval ugyanez az érték 305 kilométer. Ezzel együtt a kisebb akkus verzió vételára is alacsonyabb, mint a nagyakkus változaté. A Csehországban készülő Kona Electric modellek továbbra is Európa kiválasztott piacain kerülnek értékesítésre, így pl. Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban.

A koronavírus-járvány a nošovicei üzem termelését a többi autógyártóval együtt jelentős mértékben érintette. Tavaly tavasszal három hétre megszakították az üzem termelését és a fokozott higiéniai intézkedések mellett az óvatosság az alkatrészek előrendelésében is megmutatkozott. Az autógyártás termelési láncában eddig nem termeltek készletre, a „just in time” rendszerben az elemek folyamatosan, a vásárlói igényekhez igazodva érkeztek a gyártósorokhoz.

„Sokkal több figyelmet kellett fordítanunk a beszállítóinkkal történő kommunikációra és a készletek fenntartására. Amíg a pandémia előtt kizárólag ’just in time’ rendszerben működtünk, mostanra megnöveltük a stratégiai elemek készleteit azért, hogy fedezni tudjuk a beszállítóink esetleges kiesését” – tette hozzá Michník.

A nošovicei üzem a Hyundai egyetlen gyártóközpontja az Európai Unió területén, ahol naponta akár 1 400 darab autó is készülhet. Az autógyártó tavaly 238 750 darab autót készített, ami 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A gyárban nagyjából 3 200 fő dolgozik, míg további 8 700-an a Hyundai gyár közvetlen beszállítóinál vannak alkalmazásban.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre