Márkakereskedés hírek

Készül a Hyundai Tucson sportváltozata

A Hyundai Motor a többi vadonatúj generációs modellhez hasonlóan az új Tucson generációból is készít sportkiviteleket, amelyek közül a Tucson N egy minden eddiginél nagyobb és erősebb motort kaphat.

Albert Biermann, a Hyundai Motor fejlesztési igazgatója még tavaly egy interjúban beszélt arról, hogy mennyire szívesen látna egy nagyteljesítményű hobbiterepjárót is az N sportmárka kínálatában. Konkrétan meg is nevezte, hogy a Tucsonra gondolt, ám a mostani, kifutó generáció N Line modellje mellett már nem volt célszerű ezt a modellt továbbfejleszteni. Ehelyett érkezik az új nemzedék, amely méltó alapot jelenthet egy igazi vérbeli sportváltozat számára.

„Ha a Tucsonra nézek, látom a lényegét, ami technológiailag nagyon fejlett és megérett egy N változatra. Nagyon szívesen megcsinálnám” – mondta Biermann akkor. „Elég időt fogunk szakítani erre a projektre – mert terveink szerint amikor megjelenik, minden mást el fog söpörni az útjából.”

A Hyundai hamarosan bemutatja első N sportmárkás hobbiterepjáróját, amit a Kona kisterepjáróból készítettek el. Ez a modell az i30 és Veloster N sportautókból ismerős kétliteres, négyhengeres benzinmotorja mellé nemcsak 8 fokozatú DCT váltót kap, de ez lesz az első összkerékhajtású N modell. A Tucson esetében azonban várhatóan egy nagyobb, 2.5 literes négyhengeres erőforrás is bemutatkozik az N kínálatában, amelynek teljesítménye akár a 340 lóerőt is meghaladhatja. Ezzel az új Tucson N a Cupra Ateca, az Audio SQ5 méltó ellenfelévé válhat.

Nem kérdés, hogy a Hyundai Kona N piaci fogadtatása és sikere nagyban befolyásolja az N márka további hobbiterepjáróinak megjelenését, ám az eddigi példák alapján abban biztosak lehetünk, hogy a koreaiak mindent meg fognak tenni a siker érdekében.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre