Márkakereskedés hírek

Hyundai győzelem és dobogó Finnországban

A Hyundai Motorsport megszerezte első győzelmét 2021-ben, amikor Ott Tänak a legjobb idővel futott be a célba Finnországban.

A Hyundai Motorsport 2021-ben megszerezte első WRC győzelmét a szezon második versenyén, a Finn-ralin, ahol a dobogóra harmadikként újra egy Hyundai pilóta, Thierry Neuville léphetett fel. Tänak az elejétől a végéig vezette a ralit, amit végül 17,5 másodperces előnnyel nyert meg. Thierry Neuville a szezonnyitó Monte-Carlo ralit követően immár sorozatban másodszor állhatott fel a dobogóra idén harmadikként. Ezzel egy hellyel maga mögé utasította Craig Breent, amivel az i20 Coupe WRC mindegyike a legjobb négy között teljesítette a versenyt.

„Monte-Carlo után azt mondtam, csak egy győzelem lenne elég ahhoz, hogy arra a szintre jussunk vissza, ahol lennünk kell" – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „A csapat bámulatos munkát végzett és ezt az eredmény is visszatükrözi. Győzni és elsőnek lenni nem ugyanaz a koncepció. Ma mi győztünk!"

Tänak már a nyitószakaszon magához ragadta a rali vezetését és egészen a végéig nem is engedte át azt. Szakaszgyőzelmeket szerzett nappal és sötétben, mesteri látvánnyal a nagysebességű, téli körülmények között. „Ez a győzelem nagyon fontos és lehetőséget ad számunkra, hogy fontos pontokat vigyünk haza a bajnoksághoz" – mondta Tänak. „Tudtuk, hogy nehéz lesz a küzdelem, ám a végére remek hétvégénk lett. Nagy nyomást helyeztünk a mérnökökre, de kemény munkájuk kifizetődött. Ez egy csodálatos helyszín egy rali számára, ez pedig még értékesebbé teszik a világbajnokságot."

„Nagyon elégedett vagyok a harmadik helyezésünkkel még akkor is, ha a második hely sem volt messze" – mondta Thierry Neuville. „Mindkét bajnokságban számos pontot hoztunk el, amire Monte-Carlo után nagy szükségünk is volt. Az autó ezek között a körülmények között remekül működött és jó ritmust találtunk."

„Egyértelműen motivál ez az eredmény" – mondta Breen. „Sok időt fordítottunk annak elemzésére, hogy hol vesztettünk időt a többiekhez képest. Hála a mérnököknek, néhány dolgot tudtunk azonosítani. Tudtam, hogy a sebességűnk megvan, így remek dolog, hogy a Power Stage szakaszon tudtunk néhány pontot szerezni a csapatnak, így a végére pozitív lett a mérleg."

Ezzel az eredménnyel a Hyundai Motorsport 77 ponttal megtartotta második helyét a konstruktőri világbajnokságban. Thierry Neuville a versenyzők között a második pozícióba lépett előre Tänak pedig ötödik helyen kezdte meg szereplését a ranglistán. „A Finn-rali szervezőinek köszönhetően lehetőségünk volt idejönni és egy nagyon izgalmas ralit rendeztek nekünk" – foglalta össze Adamo. „Újra megmutattuk, hogy milyen gyorsan tud a motorsport reagálni a nehéz havas körülményekre és ezekben a nehéz időkben is mindenkinek jó szórakozás biztosít."

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre