Márkakereskedés hírek

Hatalmas töltőparkot alakított ki a Hyundai

A Hyundai Motor Offenbachban található németországi és európai központja nemrég egy 64 állomásos töltőponttal gazdagodott, amit hamarosan további 58 töltőhellyel kívánnak bővíteni és egy harmadik fejlesztési lépcső sem elképzelhetetlen.

A Hyundai központja csupán néhány méterre fekszik a Main folyótól – ami egy hatalmas üvegkocka, feltűnő kerek bejárattal, amely az üzleti tevékenységek összevonása mellett kétségkívül reprezentatív funkciókat is ellát. Kezdetben csak a Hyundai európai központja volt az offenbach-i Kaiserlei utcában, ám 2013-ban a Heilbronn melletti Neckarsulmban működő német központ egy kiterjedt épületbővítés részeként ide költözhetett. Jelenleg körülbelül 350 ember dolgozik a két központban, közülük 233 a Hyundai Motor Deutchland alkalmazottja.

A vállalatok, alkalmazottak és vendégek elektromos járműveinek töltési koncepciójával, amely a végső bővítéssel összesen 172 töltőpontot tartalmazhat, a Hyundai most mércét állít fel a telephelyek kereskedelmi töltőparkjainak területén. A koreai autógyártó nyáron kezdetben 64 váltóáramú töltőpontot létesített itt – kettőt a vendégparkolóban, az összes többit pedig a székházak földalatti parkolójában. Míg a két felszíni töltő a látogatók számára hozzáférhető, a garázsban csak az alkalmazottak és a vállalat járműveit lehet feltölteni.

A Hyundai a stuttgarti eliso GmbH töltésinfrastruktúra-szakértőt bízta meg a rendszer tervezésével, megvalósításával és üzemeltetésével. Hauke Stamer, az eliso GmbH projektért felelős vezetője betekintést engedett a cég eddigi legnagyobb ilyen megvalósított projekt kihívásaiba: „Hasonló számú töltőponttal rendelkező projekteket már korábban is megvalósítottunk, de tekintve, hogy a kezdeti tervezéstől a telepítésig és az üzemeltetésig mindent saját forrásból hajtottunk végre, ez a projekt az egyik eddigi legátfogóbb." Nemcsak a viszonylag összetett csatlakoztatási helyzet támasztotta nehézségeket kellett leküzdeni, hanem az is kisebb nehézséget jelentett, hogy a mélygarázsban már a projekt előtt egyedi töltőállomások álltak rendelkezésre.

Alapvetően a stuttgarti székhelyű vállalat végzi a rendszer teljes operatív irányítását. Az alkalmazotti azonosítókat és a belépőkártyákat egy háttérprogramon keresztül rendelik hozzá a költséghelyekhez és az üzleti egységekhez, a Hyundai a hónap végén részletes elemzést kap az összes töltési folyamatról. „Ez egy nagyszerű projekt, amelyet a sokféle követelmény és a járvány ellenére is a tervek szerint pontosan tudtunk megvalósítani" – összegzi Hauke Stamer. Az a járműtöltési lehetőség valódi hozzáadott értéket kínál a Hyundai és alkalmazottai számára.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre