Márkakereskedés hírek

Hatalmas HUD kijelzőt kaphat az új Hyundai IONIQ 5?

Alig egy héttel azután, hogy a Hyundai néhány árnyékos fotóval megkezdte az új IONIQ 5 villanyautójának bevezetését, újabb műszaki részletek szivároghattak ki az érkező modellről.

A Hyundai febreuárban tervezi bemutatni vadonatúj generációs IONIQ 5 elektromos crossoverét, amelyről korábban az osztrák forgalmazó hivatalos honlapján véletlenül megjelent néhány igazán figyelemre méltó információ. Most viszont egy névtelen forrás egy olyan képernyőfotót tett közzé, amelyen a Hyundai új villanyautójának további érdekes részleteit mutatják be. Mivel a forrás ismeretlen, annak valóságtartalmát a bemutatóig fenntartásokkal kell kezelni.

A fotón mintha egy kereskedőknek szánt prezentáció egyik lapja jelenne meg, azonban az információk mellé nem az IONIQ 5 szériamodelljét tették illusztrációként, hanem még a 45 tanulmány képe látható. A legérdekesebbek viszont az állítólagos specifikációk részletei. A WLTP hatótáv „akár” 510 km is lehet, ami kissé kevesebb, mint a korábban megszellőztetett 550 km. A norma és a mértékegység pedig azt sejteti, hogy a prezentáció elsősorban az európai piac számára készülhetett. A motor jelzett 310 lóerős csúcsteljesítménye viszont alig tér el a korábban kiszivárgott 313 lóerőtől, de megjelenik a korábbiakban már megerősített 232 kW-os töltési képesség, amivel 18 perc alatt 80 százalékig tölthető az autó, az opciós összkerékhajtás, valamint a V2L funkció is.

A kiszivárgott legújabb infók szerint az IONIQ 5 belső tere a kereken 3 méteres tengelytávnak köszönhetően kivételesen tágas lesz, amelyben teljesen vízszintbe hajtható ülések mellett mozgatható (középső?) konzol is található. További részleteket nem árul el ez az egyetlen lap, annyit viszont igen, hogy a csomagtér mérete akár 600 literes is lehet. Elöl a műszerfal 12,3 colos kijelzőt kap, a kiterjesztett valóságot is megjelenítő szélvédőre vetített HUD kijelző hatalmas, 44 colos méretben érkezik. Ha ez igaz, akkor a rendszer ezzel szinte az egész szélvédőt beterítené. Az új IONIQ 5 továbbfejlesztett 2-es szintű önvezetési funkciókkal is érkezhet.

Ezek a specifikációk jó néhány kérdést felvetnek (pl. nem említik a tükörkamerákat), de bízzunk benne, hogy az információk nagy része valós alapokon nyugszik. Bárhogy is van, már nem kell sokat várunk, hiszen a két hét múlva már február lesz, amikor a Hyundai végre minden részletet elárul az új IONIQ 5 modelljéről.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre