Márkakereskedés hírek

FEKETE ÉS FEHÉR

"16 tonnát raksz, és mennyi a bér..." - panaszkodik az amerikai népdal hőse, és bizony, a régmúlt időkben a pöfögő, füstöt okádó és vízgőzt eregető gőzmozdonyok masinisztáinak nem volt könnyű dolga.

Kétszáz év alatt szerencsére nagyot fejlődött a technika: a fekete gépszörnyektől eljutottunk a hófehér elektromos autókig. Egyre több ember vágyának tárgya egy olcsón üzemeltethető, környezetkímélő működésű hybrid, vagy akár tisztán elektromos hajtású személygépkocsi, amelyben a hagyományos autóknál megszokott kényelemben és biztonságban közlekedhet.

A piac talán legjobb ajánlata ebben a műfajban a tesztelők szerint is a Hyundai Ioniq, amely ráadásul háromféle hajtáslánccal: sima hybrid, plug-in hybrid és teljesen elektromos meghajtással is elérhető. A hosszabb távra is rendszeresen utazók számára a jelenlegi üzemanyagellátó infrastruktúra használatával a hybridek adják a kényelmesebb megoldást, de gombamódra szaporodnak az utak mentén az elektromos töltőállomások, így a tisztán elektromos hajtással is egyre egyszerűbben tehetünk meg hosszú távokat.

Az Ioniq plug-in hybrid változata mesébe illő paraméterekkel segíti a kényelmes közlekedést: a 0,24 cv légellenállású, ötszemélyes karosszériát (ez jelenleg világbajnok érték!) egy 105 lóerős benzinmotor és egy 43 lőerős elektromotor mozgatja, összesen 148 lóerős összteljesítménnyel, egy hatfokozatú, duplakuplungos automataváltón át, amely gyors kapcsolásokkal járul hozzá a dinamikus vezetési élményhez.

A kényelem szintén ötcsillagos, a nagyképernyős infocenter nemcsak a navigálásban segít, de számos különleges szolgáltatással teszi még komfortosabbá az utazók életét. Az aktív és passzív járműbiztonság magas szintjét praktikus berendezések és szolgáltatások növelik, az automata ledes fényszóróktól a vészfék-asszisztensen át az automata segélyhívó berendezésig.

A Hyundai biztos az Ioniq képességeiben és minőségében: öt év, kilométerkorlátozás nélküli garanciát nyújt minden eladott új gépkocsihoz!

Tesztvezetési lehetőséggel várjuk a Hyundai Hatvan Márkakereskedésben!

>> KAPCSOLAT

Szöveg és fotó: Koncz JánosVissza a hírekre