Márkakereskedés hírek

Érkezik a Hyundai üzemanyagcellás sportkocsija

A Hyundai Motor Group három új kisfilmjében mutat előzetest azon üzemanyagcellás jövőképből, amit a szeptemberben megtartandó „Hidrogén Hullám” fórumon kíván bemutatni.

A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy „Hidrogén Hullám” néven szeptember 7-én egy globális virtuális fórumot rendez, amely a csoport hidrogénalapú termékeinek és technológiáinak új „hullámával” kapcsolatos terveit és elképzeléseit tartalmazza. A fórum betekintést nyújt a csoport a fenntartható hidrogénalapú társadalomról alkotott jövőbeli víziójába is.

Az online fórum megtartása előtt a csoport három rövid előzetes filmet tett közzé YouTube csatornáján. Ezenkívül létrehozott egy internetes oldalt is (https://www.hydrogen-wave.com/), amely bepillantást enged a Hidrogén Hullám eseményen bemutatásra kerülő jövőbeli hidrogénalapú termékek és -technológiák részleteibe. Az online fórumot követően a program a Hidrogén Hullám virtuális világából a dél-koreai Goyang városában szeptember 8. és 11. között a fizikai kiállítás valós világába lép.

A Hyundai által bemutatott egyik kisfilmen néhány tizedmásodpercre egy rejtélyesen álcázott sportlimuzin is feltűnik, amely villanyautókra jellemző süvítéssel száguld el egy csiga mellett, amelyet vízzel fröcsköl le – utalva ezzel a hidrogénhajtás egyetlen melléktermékére, a vízpárára. A filmen persze nem lehet kristálytiszta képet látni a járműről, így az sem biztos, hogy ez egy szériamodell, vagy inkább csak valamilyen tanulmány lehet. A jármű méretei, arányai ugyan semmilyen létező Hyundai modellre nem hasonlítanak, ám az is elképzelhető, hogy a csoport másik tagja, a Kia Stinger modelljét látjuk a képeken.

Korábban ugyanis megjelentek már olyan kémfotók, amelyeken egy olyan álcázott prototípus volt látható, amely a Kia Stinger alapjaira épült. Akkor olyan hírek keringtek, hogy a fejlesztési szakaszban járó tesztpéldány lemezei alatt egy különleges hidrogénhajtású üzemanyagcellás technológia rejtőzik, amely valamilyen formában ötvözi a konnektorról tölthető elektromos hajtást, valamint az üzemanyagcellás rendszereket is. Ezenkívül régóta pletykálnak a Hyundai N sportmárkájának csúcsmodelljéről is, amely kizárólag sportautóként készülhet és nem lesz semmilyen „polgári” alapváltozata sem.

A sportkocsit megmutató kisfilm mellett a Hyundai két további rövid videójának egyikében a hidrogén haszonjárművekben történő felhasználását lebegteti meg egy kamion képében, amely „Egyetlen hidrogéntöltésse hosszú áruszállítási utazásra” indul. A harmadik filmben pedig „Bárhol is szeretne tölteni, a hidrogén úton van a világ felé” szlogennel a globális hidrogén-infrastruktúra bővülésére igyekszik utalni.

A szeptember 7-én megtartandó esemény időzítése nem véletlen, hiszen az a „Kék égbolt tiszta levegőjének nemzetközi napjára” esik, amely egy Dél-Korea által javasolt és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által ratifikált esemény. A Hyundai csoport több évtizedes szakértelmet és tapasztalatot szerzett a hidrogéntechnológia fejlesztésében, amelyet ezen a napon mutat be a világ nagyközönségének.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre