Márkakereskedés hírek

Érkezik a Hyundai Palisade frissítése

A dél-koreai Hyundai Motor már dolgozik hobbiterepjáró-kínálatának csúcsát jelentő Palisade modell félidős frissítésén, amely hasonlóan átfogónak ígérkezik, mint a Santa Fe modellfrissítése volt.

Amikor a Palisade modell 2019-ben megjelent, még nem lehetett tudni, vajon elég sikeres lesz-e. A markáns megjelenés, a terjedelmes karosszéria és a benne rejlő hatalmas tér azonban sok vásárlót vonzott Dél-Koreában és az amerikai kontinensen is, így a Hyundai Motor három év elteltével, várhatóan valamikor 2022-ben bemutatja a Palisade ráncfelvarrott változatát.

Az új modellről készült edigi kémfotók ugyan elég keveset mutatnak meg a frissítés részleteiből, azonban a Hyundai legújabb gyakorlata szerint a frissítések nemcsak enyhe fazonigazítást hoznak, hanem elég látványos és átfogó változtatásokat is magukkal hoznak. Gondoljunk csak a legutóbb bemutatott Santa Fe, vagy a Grandeur limuzin frissítéseire, amelyek sokkal inkább generációs váltásnak tűnnek.

Ugyanez történhet a Palisade modellel, amely a kémfotók szerint egészen új formavilágú hűtőmaszkot kaphat, méretes ezüstös betétekkel, mellettük a LED nappali fény és az alatta ülő fényszórók is új mintázatot kaphatnak. Az is könnyen elképzelhető, hogy a méretes ezüstös maszkbetétek ugyanúgy világíthatnak, mint ahogy az új Tucson esetében. Hátul a lámpák függőleges alakja megmarad, de itt is számíthatunk valamilyen új mintázat megjelenésére.

A Palisade modell az eredeti, 2018-ban megjelent Santa Fe modell padlólemezére épült, így könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai a legnagyobb méretű hobbiterepjáróját is teljesen új, harmadik generációs platform alapokra fogja felépíteni. Ezzel a megoldással pedig ugyanúgy hibridekkel és plug-in hibrid változatokkal tudja bővíteni majd a Palisade kínálatát, ahogyan azt a Santa Fével is tette.

A Palisade jelenleg 3.5 és 3.8 literes V6-os benzinmotorokkal kapható 277 és 295 lóerős teljesítménnyel, amely mellett a 2.2 literes, 200 lóerős dízelmotorral is elérhető. Emellett a facelift során bekerülhet az új fejlesztésű 2.5 literes T-GDI turbómotor is, ami 300 lóerő körüli teljesítményszintjével, de jobb fogyasztásával akár a 3.8 literes V6-ost is nyugdíjazhatja.

A Hyundai a Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is bevezetett Palisade Caligraphy változatának csúcsminőségű belső terével egyértelműen a piacokon uralkodó prémium márkákat vette célba. Ez a törekvés a modellfrissítéssel még nagyobb fokozatba kapcsolhat, amikor a modell minden olyan csúcstechnológiás kütyüt, pl ujjlenyomatolvasó is megkap majd, amit eddig a Genesis prémiummárka kínált.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre