Márkakereskedés hírek

Első hivatalos képeken a megújult Hyundai Santa Fe

A Hyundai Motor bemutatta a megújult Santa Fe hobbiterepjáró formatervét, amely az autó karizmatikus stílusával és új megjelenésével a Santa Fét igazi családi kalandjárművé teszi.

Az új modellt úgy fejlesztették, hogy prémium élményt nyújtson, miközben kielégítik a teljes család összes igényét is. Az átalakított negyedik generációs Santa Fe túlmutat egy egyszerű modellfrissítésen. A friss megjelenés és az érzet, valamint az új funkciók az autó minden részében és a belsőben is megtalálhatóak.

„Olyan prémium funkciókkal és vonzó megjelenéssel modernizáltuk az új Santa Fét, amelyek minden bizonnyal hozzáadott értéket jelentenek" – mondta Sang-yup Lee, a Hyundai Motor Gloáblis Formatervező Központjának vezetője. „Az egyik oldalról a másikra és elölről hátra húzódó merész vonalak a Santa Fe számára robusztus, mégis kifinomult megjelenést adnak, amelyet a hobbiterepjárók vásárlói igényelnek. Emellett számos új funkciót és felszerelést is beépítettünk azért, hogy egy valóban családközpontú szabadidő-járművet hozzunk létre, amely örömmel vezethető."

Az Új Santa Fe frontrészét a széles hűtőmaszk határozza meg, amely a jármű teljes szélességén elnyúlik. Az alsó légbeömlő rögzített alakja harmonikusan kiterjeszti a vízszintes vonalat, hogy kiemelje a jármű széles és kiegyensúlyozott kiállását. A Hyundai modelleken megtalálható jellegzetes geometriai mintázattal ellátott hűtőrács a fényszórókat is magában foglalja. A káprázatos LED nappali menetfények (DRL) a hűtőrács tetején indulnak és átvágnak rajta, hogy egyedi T-alakzatokat hozzanak létre.

Az új Santa Fe minden oldalát láthatatlan ívek jellemzik, amelyek összekötik a menetfényeket a hátsó lámpákkal, így az autó érzékien sportos megjelenéssel bír. A a kerékíveknél megnövelt szélesség a hobbiterepjáró robusztus és erőteljes karakterét hangsúlyozza, amit a 20 colos kerekek is tovább fokoznak. Az Új Santa Fe újratervezett hátsó lámpáit egy vékony, megvilágított csík köti össze, amely kiegészíti a jármű frontrészén és oldalán található vízszintes formatervezési elemeket. Ezeket a széles hátsó fémnyvisszaverők és a lökhárító is kiegészíti, háromrétegű egyedi megjelenést adva ezzel az autónak.

A megújult Santa Fe átalakított belső tere az előző modellhez képest nagyobb helyet és kényelmet kínál. Mindegyik alkotóelem prémium puha tapintású anyagokból készült, így az autó új szintű luxusérzetet kínál. A középkonzol magasan helyezkedik el, így a vezető és az első utas úgy érzi, mintha egy karosszékben ülne.

A kapcsolók az intuitív és ergonómikus használat érdekében középen találhatóak. Az átalakított középkonzol közepén található a sebességváltó nyomógombjai kaptak helyet, a gyakran használt funkciók vezérlői mellett. A shift-by-wire rendszer lehetővé tette a formatervezők számára, hogy a hagyományos váltókar helyett kapcsolókat helyezzenek el. A középkonzol új elrendezése felszabadította a helyet, így az áttervezett műszerfal alsó részén további tárolókat tudtak kialakítani. A konzol tetején egy új, 10,25 hüvelykes AVN (audio, video, navigációs) érintőképernyőt helyeztek el, telepített térképekkel, műholdas alapú hangvezérelt navigációval, tolatókamera kijelzővel, valamint az autóban található összes szórakoztató és kapcsolódási funkcióval.

A Santa Fe most első alkalommal egy Terep üzemmódválasztóval rendelkezik: a középső konzolon elhelyezett vezérlőgombbal a vezető kényelmesen válthat a különböző hajtásmódok között, a különféle vezetési helyzetekhez optimalizálva a teljesítményt és a HTRAC összkerékhajtás beállításait. Ez a szolgáltatás a homok, a hó és a sár egyedi üzemmódjait is magában foglalja, valamint a gazdaságos (Eco), a Sport, Comfort és Intelligens üzemmódot is, amelyek közül az utóbbi automatikusan felismeri a vezetési stílust és kiválaszt egy üzemmódot, így a vezetőnek nem kell ezzel foglalkoznia.

Az új Santa Fe az első olyan szabadidő-autó globálisan és az első olyan Hyundai modell Európában, amely a teljesen új, harmadik generációs Hyundai járműplatformra épül. Az új platform jelentősen javítja a teljesítményt, a kezelhetőséget, az üzemanyag-hatékonyságot és a biztonságot is. A levegő áramlását szabályozó rendszerrel az új platform javítja a motortérben a légmozgást és lehetővé teszi a hő jobb eloszlását. Ez egyben javítja a jármű alsó részének stabilitását. A Santa Fe stabilitását a nehéz felépítmény platformon belüli alacsonyabb pozíciója, amely csökkenti a súlyt és tömegközéppontot is. A légellenállást továbbfejlesztve minimalizálták, hogy kiváló üzemanyag-hatékonyságot, teljesítményt és vezetési élményt biztosítsanak.

A kormánykarok rögzített pontjai közelebb vannak az első kerekek középpontjához, lehetővé téve ezáltal az agilisabb kezelhetőséget. Eközben a zaj és a rezgés szintjét a rezgésérzékeny alkatrészek megerősített hangelnyelő rendszerei javítják. Az új platform a mérnöki fejlesztéseknek köszönhetően az ütközésbiztonság terén is jelentős javulást hozott. A nagyobb teherbírású szerkezet, a meleg sajtolás és az ultranagy szakítószilárdságú acéllemez integrációja révén a platform lehetővé teszi az autó számára, hogy jobban elnyelje az erőhatásokat egy ütközés esetén, ugyanakkor minimalizálja a az utastér deformációját.

A Hyundai legkelendőbb kisterepjárója, a Kona hibrid és elektromos változatának népszerűségét követően a vállalat terepjáró-zászlóshajójának villamosított változatával bővíti környezetbarát modellkínálatát Európában. Az új Santa Fe az első Hyundai Európában, amely az új „Smartstream” hibrid és plug-in hibrid hajtásláncokkal kerül forgalomba. A Santa Fe új hajtásláncairól további információ a közeljövőben kerül kiadásra.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre