Márkakereskedés hírek

Ausztráliába is megérkezett a Hyundai Nexo

A Hyundai helyi képviselete, a Hyundai Motor Company Australia (HMCA) leszállította az első 20 darab Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjárót, amelyek a főváros, Canberra kormányzata használ a jövőben.

A Hyundai új Nexo járműveit Canberra kormányzata a harmadik negyedévtől használja a hétköznapokban. Az autók leszállítása mind a Hyundai, mind az kormányzat hosszú távú elkötelezettségét jelenti a zéró kibocsátású járművek iránt Ausztráliában. A kontinens fővárosában lévő 20 darab Nexo flotta a hidrogénjárművek első kormányzati használatát jelenti, miközben a zéró kibocsátású Nexo hobbiterepjáró az első olyan hidrogénüzemű autó, amely megfelel az ausztráliai formatervezési szabályok (ADR) tanúsítványának is. A járművek különféle területeken kerülnek bevetésre a kormányzat minisztériumai között.

A Canberra Phillip külvárosában működő Lennock Hyundai márkakereskedés a Nexo modellek első üzembehelyezési és szervízszolgáltatásait fogja ellátni – így a Lennock márkaképviselet Ausztráliában elsőként lesz képes az üzemanyagcellás járművek karbantartási munkáinak elvégzésére. Canberra első 700 baros hidrogén-üzemanyagtöltő állomása biztosítja az üzemanyagot a flotta számára, amely az idei év harmadik negyedévében, a Nexo hivatalos piaci bevezetésével együtt nyílik meg. Ez lesz az ország első nyilvánosan elérhető hidrogéntöltő állomása és az egyetlen ilyen jellegű állandó létesítmény.

A Canberrában létesülő új állomás a Hyundai Motor ausztrál székhelyénműködő privát hidrogénkúthoz fog csatlakozni. Ezenkívül várhatóan 2020 végére elkészülnek a Brisbane-ben és Melbourne-ben lévő hidrogénkutak is, valamint Új Dél-Walesben, Ausztrália déli, nyugati részén, illetve Tasmaniában is terveznek ilyen állomásokat. A HMCA saját hidrogénállomása 2015 óta működik, amely egybeesett az első, Ausztráliába folyamatosan importált üzemanyagcellás modell, az ix35 Fuel Cell érkezésével együtt.

A Hyundai Motor Company Australia vezérigazgatója, Jun Heo elmondta: bár a hidrogénmobilitás még nem jelent tömeges alternatívát Ausztráliában, a vállalat progresszív elképzelése segít a technológiának kulcsszerepet játszani a jövőben. „A hidrogénre hosszú ideje a jövő üzemanyagaként tekintenek. Ugyanakkor a Nexo flotta az ausztrál főváros kormányzatához érkezésével örömmel mondhatjuk, hogy ez már a jelen üzemanyaga ” – mondta Heo. „A Nexo hosszú távú elkötelezettségünk megtestesítője a hidrogénüzemű közlekedés bevezetésével Ausztráliában és a világ minden táján. A hibrid, plug-in hibrid és tisztán elektromos modellekből álló paletta részeként a Nexo az öko-mobilitás vezető szerepét és az ország fenntartható, alacsony kibocsátású jövője iránti elkötelezettségünket hangsúlyozza " – tette hozzá.

A Nexo a Hyundai folyamatosan növekvő környezetbarát járműportfóliójának technológiai zászlóshajója A modell csatlakozásával a Hyundai az egyetlen olyan márkává vált Ausztráliában, amely üzemanyagcellás, hibrid (Ioniq), tisztán elektromos (Ioniq és Kona) és plug-in hibrid (Ioniq) járműveket is kínál. A Hyundai Nexo 666 km-es (WLTP) hatótávot kínál, öt-öt perc feltöltési idővel, futurisztikus hobbiterepjáró platformon, amely csak vízgőzt bocsát és megtisztítja környezete levegőjét is. A Nexo majdnem teljesen csendes hajtáslánca jelentősen csökkenti a külső zajt, ami különösen városi környezetben hasznos. Rendkívül biztonságos is, mivel az első üzemanyagcellás elektromos járműként megkapta az ausztráliai ANCAP maximális ötcsillagos biztonsági besorolását.

A Hyundai második generációs tömeggyártású üzemanyagcellás modelljeként a Nexo a tiszta mobilitást a legújabb autonóm vezetési képességekkel és az intelligens vezetési segédrendszerekkel ötvözi. Bevezetése az Ausztrál Nemzeti Hidrogénstratégia megjelenését követi, amelyet az ausztrál kormányok tanácsa (COAG) 2019 végén egyhangúlag jóváhagyott. A stratégia elismeri a hidrogénmobilitás fontos szerepét annak elérésében, hogy Ausztrália 2030-ig a globális hidrogénipar élvonalába kerüljön.

A Hyundai Motor Company Australia üdvözli a nemzeti hidrogénstratégia bevezetését és a kormányokkal és más érdekeltekkel együttműködve dolgozik annak végrehajtásán. Az Ausztrál Hidrogén Tanács társalapítójaként a Hyundai büszke az elmúlt évek során a fenntartható hidrogénipar fejlesztésének és növekedésének elősegítésére elvégzett munkára Ausztráliában.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre