Márkakereskedés hírek

Amerikába is megérkezett a frissített Hyundai Kona

A Hyundai Motor amerikai képviselete bemutatta a Kona és a Kona Electric legújabb, frissített változatát, amely mellett a kisterepjáró 195 lóerős új N Line változata is bemutatkozott.

A Hyundai a 2022-es modellévre merészebb formákkal frissítette fel a Kona benzines és elektromos változatait. A tavasszal az amerikai márkakereskedésekbe is megérkező kínálathoz hamarosan a sportos N Line és a még sportosabb N modell is hamarosan csatlakozni fog, utóbbi várhatóan csak az év végén érkezik meg.

Az új külsőhöz elöl újratervezett lökhárító, nagyobb méhsejtmintás hűtőmaszk, illetve újratervezett fényszórók járnak, amellyel a kisterepjáró még agresszívabb, egyben vonzóbb küldőt kapott. A hátsó rész is hasonlóan alakult át, aminek köszönhetően az új modell a Hyundai szerint 4 centivel hosszabb lett, mint elődje. A kicsit sportosabb N Line hűtőmaszkja felett három kis légbeömlő, színre fújt betétek és sportos 18 colos alufelnik mutatják az újdonságot. A Kona Electric korábbi mintás frontmaszkját egy egyszerűbb, simább felületű frontrész váltotta fel, amely mellett a benzinesek új első-hátsó lámpáit és hátsó kialakítását is megkapta.

Az új Kona belső terének központjában az alapáron 8 colos érintőkijelző áll, amely mellett teljesen digitális műszerfal is rendelhető. Az N Line és a Limited modellekben a 10,25 colos középső multimédiás kijelző már alapáras tétel, amelyben a vezetékmentes Apple Carplay és az Android Auto is használható. A Hyundai szerint a hátsó utasok lábtere kissé megnőtt, miközben a második sor mögötti csomagtér mérete változatlan maradt. A Bluelink alkalmazás továbbra is három évig díjmentesen jár, amelyben a Kona Electric tulajdonosok már akár a töltési helyet és időpontot is lefoglalhatják maguknak.

Az amerikai Kona SE és SEL modellek a korábbiakhoz hasonlóan egy 147 lóerős 2.0 literes négyhengeres szívómotort kapnak, míg a Limited és az N Line változatok a korábbinál 20 lóerővel izmosabb, 195 lóerős 1.6 literes T-GDi motort kapnak hétfokozatú duplakuplungos váltóval. A legerősebb Kona N sportmodell a Veloster N 2.0 literes, 275 lovas turbómotorját kapják meg. A Kona Electric 64 kWh-s akkumulátorával a korábbiakhoz hasonlóan 258 mérföldet, azaz 413 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel.

A 2022-es Hyundai Kona, a Kona N Line és a Kona Electric tavasszal érkezik az amerikai márkakereskedésekbe. A hivatalos árlistát még nem hozták nyilvánosságra, de az indulóár valahol 21 ezer dollár (kb. 6,1 mFt) körül lehet, míg az N Line változatok akár a 30 ezer dollárt (kb. 8,9 mFt) is elérhetik. A Kona Electric még ennél is drágább, kicsivel 40 ezer dollár (kb. 11,9 mFt) alatt lesz megvásárolható az Egyesült Államokban.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre