Márkakereskedés hírek

A sportváltozattal térhet vissza az Elantra Európába

A Hyundai Motor egyik vezetője szerint az Elantra legújabb generációja legfeljebb az N sportváltozattal térhet vissza Európába, amennyiben arra elég kereslet mutatkozik.

A Hyundai Motor az Elantra 2015-ben bemutatott hatodik generációját árulta utoljára Európában, ám az i30 Fastback verziójának 2018-as bemutatkozását követően a lépcsőshátú modellt kivezette a régió modellkínálatából. Időközben tavaly megérkezett az Elantra hetedik nemzedéke is, amelyből hamarosan egy nagyteljesítményű N sportváltozatot is bemutatnak, elsősorban az amerikai piacra fókuszálva.

Ennek ellenére Albert Biermann, a Hyundai Motor Group fejlesztési vezetője nemrég utalt arra, hogy a nagyteljesítményű N verzió globális bevezetésével együtt ezzel az autóval öttagúra bővítenék az N modellek európai kínálatát. Az új Kona N modell leleplezésekor Biermann az N márka rövidtávú termékstratégiájával kapcsolatban elmondta: „Az általunk fejlesztett Elantra N máris rajthoz állt amerikai futamokon és részt vett az Elantra bemutatkozó eseményén is. Jelen pillanatban nem tervezzük, hogy az Elantra N modellt Európában vagy más piacokon is bevezetjük, ám ha elég igény mutatkozik rá, nem zárnám ki, hogy ezt átgondoljuk. Ez így egy érdekes N modell lehet a jövőben Európa és más piacok számára.”

Akárcsak az i30 N és a Kona N. az Elantra N modellt is ugyanaz a 2.0 literes, 280 lóerős turbófeltöltéses benzinmotor mozgatja, amely egy nyolcfokozatú duplakuplungos automata sebességváltón keresztül juttatja az erőt a első kerekekre. A „kanyarvadász” elektronikusan limitált differenciálzárral (e-LSD) felszerelt Elantra N az Egyesült Államokban egy hatfokozatú manuális váltóval is kérhető, ám kérdéses, hogy ez az opció az európai piacon is kapható lesz-e.

A teljes műszaki tartalmat egyelőre titokban tartják, ám a Hyundai azt már megerősítette, hogy a következő N modell még idén megérkezik. Azt is bejelentették, hogy a nagyteljesítményű szabadidőautók körét a Konán túlra is kiterjesztik, ahogyan a jövőben E-GMP platformra épülő N szériás villanyautók is érkeznek a kínálatba. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy ebből vajon idén láthatunk-e valamit.

Az viszont biztosabb, hogy az amerikai piacon értékesített Veloster N modell nem jelenik meg az európai Hyundai kereskedésekben. A Veloster előző generációját a vállalat 2014-ben kivezette a piacról és azt is bejelentette nemrég, hogy a második generációs Veloster N verzióját nem kívánják Amerikán kívül árusítani.

A Hyundai Motorsport azonban még az utcai Elantra N világpremierje előtt bemutatta az autó túraautó változatát, majd nem sokkal később azt is nyilvánosságra hozták, hogy az autógyártó által támogatott két ügyfélcsapat az eddigi i30 N TCR helyett idéntől immár Elantra N TCR modellekkel áll rajthoz a Túraautó-világkupasorozat rendezvényein. Amíg tehát az Elantra N utcai változatának európai megjelenése még bizonytalan, Michelisz Norbi és csapattársai Elantra N versenyautóit az európai futamokon, köztük az augusztusban a Hungaroringen megrendezésre kerülő versenyhétvégén is megcsodálhatjuk majd.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre