Márkakereskedés hírek

A Kona stílusát követi a Hyundai Bayon

Az új Hyundai Bayon szerkezetileg jórészt az új i20 kisautóra épül, formavilága viszont teljesen önálló lesz, ahogyan arról a most megjelent grafikákon is látható.

A Hyundai legnépszerűbb modelljei a hobbiterepjárók és crossoverek, amelyekből most egy újabb érkezik a márka európai kínálatába. A Bayon valamikor a jövő év elején mutatkozhat be, mint a Hyundai legkisebb európai crossovere. Az autó az i20 padlólemezére épül, így várhatóan viszonylag sok szerkezeti elemet is megörököl a kisautótól.

Az egyetlen hivatalos kép egyelőre egy árnyékos előzetes fotó, ami az autó hátsó sarkát mutatja a lámpatesttel és a csomagtérajtó egy részletével. Ez és a korábbi kémfotók alapján lehet állítani, hogy a Bayon nem csupán egy felfújt és körbeműanyagozott i20-as lesz. Nemrég a Hyundai egyik szóvivője azt is elárulta, hogy a hátsó ajtókon kívül a Bayon összes karosszériaeleme egyedi tervezésű lesz. Így az új modell frontkialakítása leginkább a Kona és a Santa Fe stílusát fogja tükrözni, míg a hátsó egyedisége mellett az i20 egyedi lámpamegoldását idézi fel.

A Bayon belső kialakítását a korábbi kémfotókon már sikerült meglesni. Ennek alapján az autó az új i20 kicsit átalakított műszerfalát kapja, benne a 10,25 colos digitális műszeregységével és a középső, zintén 10,25 colos érintőkijelzővel. Ezenkívül a kormánykerék is a legújabb Hyundai divat szerinti vízszintes négyküllős fazont kap.

A Bayon a felfüggesztéseit és motorkínálatát is az i20-astól veszi majd át. Ezek alapján az alapgép egy 1.2 literes szívó benzines motor lesz 84 lóerővel, amit a 100 vagy 120 lóerős egyliteres, háromhengeres T-GDI erőforrások egészítenek ki, akár lágyhibrid hajtással is. Egyelőre nem tudni, hogy az i20-hoz hasonlóan a Bayonból is terveznek-e N Line, vagy akár N sportváltozatot.

Az új Bayon az alapját adó i20 kisautóval együtt a Hyundai törökországi üzemében készül majd 2021 márciusától, a hivatalos premier pedig valószínűleg legkésőbb addig meg is történik.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre