Márkakereskedés hírek

A Hyundai vezére ismét Amerikába látogatott

Eui-sun Chung, a Hyundai Motor Group elnöke április után most ismét az Egyesült Államokba látogatott, ahol a csoport jövőbeli mobilitási stratégiáit és a technológiai fejlődés irányát tekintették át.

Ezúttal Chung elnök az amerikai Massachusetts államban, Bostonban találkozott a csoport önvezetési projektjeit irányító Motional vegyesvállalatának vezetőivel, illetve a Boston Dynamics vállalat mérnökeivel is. A Motional meglátogatása során Chung elnök megbeszélte az önvezetési technológia üzleti irányát a vállalat bostoni vezetőivel és Pittsburgh-ben meglátogatta a kutatás-fejlesztési részleget is, ahol a következő generációs rendszerteke fejlesztik. Ez volt az első olyan alkalom, amikor Chung elnök meglátogatta a Motional céget azóta, hogy a csoport 2019-ben bejelentette az Aptiv céggel közös beruházását.

Chung elnök emellett meglátogatta a Boston Dynamics központját is, amely irányító részesedésének megszerzési szándékát a csoport 2020 decemberében jelentette bel. Az elnök találkozott a cég vezetőivel, hogy megvitassák az vállalat jövőjét és a robotikai ipar trendjeit. Chung elnök mindkét vállalatnál tett látogatása a csoport azon célját erősíti meg, hogy az elnök újévi beszédében hangsúlyozott azon célját erősíti meg, hogy a jövőbeni mobilitási üzletág a növekedés új motorjává váljon. Ebben az üzenetben az elnök bemutatta a csoport átalakításáról szóló elképzeléseit az üzleti versenyképesség erősítésével az innovatív mobilitási technológiák, például az önvezetés és a robotika terén. Ezen stratégia követésével a Hyundai csoport az emberiség szebb jövője érdekében az emberközpontú mobilitás fejlesztését és megújítását tervezi.

A Motionalnál tett látogatása során Chung elnök megvitatta az együttműködés lehetőségeit, valamint a jövő üzleti irányát és előrelépési terveit. A Motional fejlesztőközpontjában az elnök bejárta a létesítményt és találkozott az ott dolgozó kutatókkal. A különböző közös projektek között Chung elnök megnézte azt az önvezető Hyundai IONIQ 5 elektromos autót, amelyet a Motional új generációs autonóm vezetési platformjával láttak el. A Motional jelenleg ezt az önvezető villanyautót teszteli az Egyesült Államokban.

Tavaly a Motional az iparágban elsőként szerezte meg Nevada államban a vezető nélküli önvezetési engedélyt és 2023-ban a Lyft vállalattal közösen egy robotaxi szolgáltatás bevezetését tervezik autonóm járművek használatával. A bostoni székhellyel rendelkező Motional irodákkal rendelkezik Pittsburgh-ben, Las Vegasban, Santa Monicában és Szingapúrban és további irodát nyitott Szöulban, amely újabb alapvető technológiai központként az autonóm vezetési technológiák tesztelésére szolgál.

Chung elnök meglátogatta a nemrég felvásárolt Boston Dynamics központját is, ahol megbeszéléseket folytatott a cég vezetőivel az jövőről és a robotikai ipar trendjeiről. Közvetlen tapasztalatokat szerzett a Boston Dynamics különféle csúcstechnológiájú robotikai technológiáiról, többek között az első kereskedelmi forgalomba kerülő négylábú Spot robotról, az Atlas kutatórobotról, amely egy emberhez hasonlóan egyenesen jár és a raktárházak automatizálásához kifejlesztett, dobozok kezelésére alkalmas Stretch robotjáról is. A Stretch a Boston Dynamics második kereskedelmi forgalomba hozott terméke lesz, amely a tervek szerint jövőre fog megjelenni.

„A jövőben úgy gondolom, hogy a robotok olyan asszisztensek szerepét fogják betölteni, akik mindenkor segítik az embereket" – mondta Chung elnök a csoport alkalmazottai számára idén márciusban a szöuli városházán megtartott rendezvényen. „Amíg a robotok magukat feltöltik és kezelik a menetrendeket, az emberek képesek lesznek a produktívabb és kreatívabb munkára koncentrálni.

A robotok önálló képességeinek fejlesztése mellett a Hyundai csoport az autonóm járművekkel, a városi légi mobilitással (UAM) és az intelligens gyári technológiákkal kapcsolatos szinergiák aktív keresését tervezi. Az elöregedő népesség és az érintkezésmentesség globális megatrendje közepette a robotok szerepe az olyan közszolgálatokban is felértékelődik, mint például a biztonság, az egészségügy, vagy a katasztrófa-elhárítás.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre