Márkakereskedés hírek

A Hyundai üzemanyagcellás villamost épít

A Hyundai csoporthoz tartozó, vasúti járműveket készítő Hyundai Rotem bejelentette, hogy az Ulsan városával kötött szándéknyilatkozata szerint demonstrációs céllal üzemanyagcellás villamost épít.

A projekt értelmében a Hyundai nemcsak a hidrogénüzemű villamost, de a hozzá kapcsolódó töltőállomást és a vasúti depót építi meg azon a 4,6 kilométeres távon, ami az ulsani Taehwagang és az Ulsanhang állomás között üzemen kívül áll. Ulsan városa adminisztrációs együttműködése mellett biztosítja a sínpályát a projekthez, amivel elősegíti, hogy a város a globális hidrogéntársadalom egyik motorjává váljon.

A hidrogénnel üzemelő villamosok és vonatok kevesebb költséggel és a környezetre kevésbé káros hatással üzemeltethetőek. A Hyundai Rotem tavaly óta a Hyundai Motorral együttműködve egy üzemanyagcellás villamos kifejlesztésén dolgozik, amelynek következő állomása egy tesztplatformra épülő működő jármű lesz. A vállalat egy olyan villamos kifejlesztését tűzte ki célul, amelynek maximális sebessége 70 km/óra, a 95 kW teljesítményű üzemanyagcella segítségével egy töltéssel pedig 150 kilométert képes megtenni.

Amellett, hogy a működése során kizárólag vízpára keletkezik, a hidrogénüzemű villamosokat is olyan légtisztító rendszerrel szerelik fel, amelyek képesek óránként akár 107,6 kg városi levegőt megtisztítani. Ugyanezt a technológiát hasznosítják a Hyundai Motor 2018-tól kapható üzemanyagcellás Nexo hobbiterepjárójában is, így reményeik szerint jelentősen tudják majd javítani a városok levegőminőségét.

„A hidrogén városának tekintett Ulsannal megkötött szándéknyilatkozattal arra számítunk, hogy felgyorsíthatjuk a hidrogénüzemű villamosok fejlesztését és forgalomba hozatalát Koreában” – mondta a vállalat egyik képviselője, aki azt is hozzátette, hogy a Koreai Vasúti Fejlesztőintézet (KRRI) szintén egy olyan1,2 MW vagy még nagyobb teljesítményű üzemanyagcellás járművet fejleszt, ami 110 km/órás végsebesség mellett egyetlen feltöltéssel 600 km megtételére képes.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre