Márkakereskedés hírek

A Hyundai újabb akkuszállítóval állapodott meg

A Hyundai Motor Group a Sebang Battery után a csoport régóta működő alkatrészellátó partnereit, a Sejong Industrial, a Seoyon E-hwa és a Duckyang Industrial vállalatokat is kiválasztotta az általa gyártott elektromos járművek akkumulátorainak beszállítójának.

Ezen együttműködés révén a Hyundai Motor Group csak Koreában mintegy 600 ezer elektromos jármű számára biztosította az akkumulátorbeszállítási kapacitását. A villamosításra való áttérés érdekében a Hyundai Motor arra törekszik, hogy együtt készüljön fel a járművek jövőjére azzal, hogy változtatásokat kezdeményez a belsőégésű motorokra fokuszáló meglévő beszállítók portfóliójában.

Iparági források szerint a Hyundai Motor Group július elején a Sejong Industrial, a Seoyon E-hwa és a Duckyang Industrial konzorciummal aláírta az elektromos járművek akkumulátor-moduljainak (BMA) elsőszámú gyártói szállítási szerződését. A Hyundai Motor a februárban bejelentett Sebang Global Battery után második alkalommal választja ki a BMA üzleti partnereit. Ez a konzorcium a jövőben évente legfeljebb 200 ezer akkumulátoregységet szállít a Hyundai Motor Group számára.

A konzorcium kétféle típusú elektromos jármű-akkumulátor-csomagot fog gyártani: egy általános akkumulátor-rendszert 29 modullal és egy állandó sebességre képes akkumulátorterméket 42 modullal. Ebből a célból a konzorcium egy közös vállalat létrehozását tervezi, és akkumulátoripari vállalatként növeli szaktudását. Nagy valószínűséggel a Sejong Industrial és a Seoyon E-hwa lesz a közös vállalat fő részvényese. A létesítmény számára legalább két futószalag épül, egy egyelőre meg nem nevezett gyártási helyszínen. Az akkumulátorgyár a tervek szerint jövőre kezdi meg működését és lítium-ion szekunder elemeken alapuló modulokat és csomagokat gyárt majd. Az akkumulátorcellákhoz az LG Energy Solutions és az SK Innovation termékeit használják majd, a Hyundai Mobis pedig a BMS-t (Battery Management System) fogja rendszerezni.

Mostanáig a Hyundai Motor Group elektromos járműveinek nagykapacitású akkumulátor-moduljait és csomagjait a Hyundai Mobis és az LG Energy Solutions közös vállalat, a HL Green Power gyártotta kizárólag a Hyundai Mobis révén. Ám ahogy a Hyundai Motor Group villamosított termékkínálata és gyártási volumene fokozatosan növekszik, ez a meglévő elsődleges beszállítókat arra készteti, hogy javítsák felépítésüket villamosított alkatrészek, például akkumulátoros rendszerek megrendelésével. A Sejong Industrial a kipufogógázokat és kipufogódobokat megtisztító átalakítókra szakosodott, amelyek csökkentik a zajt és a rezgést, a Seoyon E-hwa a járművek belső terében az ülésekkel és az elektronikai termékekkel, a Duckyang Industrial pedig az autók belső elemeivel foglalkozott eddig.

A Hyundai Mobis (150 ezer db) és a HL Green Power (100 ezer db) meglévő akkumulátorrendszerein túl a Hyundai Motor Group 1-2 éven belül 600 ezer darab akkurendszer ellátását biztosította a Sejong Industrial, a Seoyon E-hwa, és a Duckyang Industrial a Sebang Global Battery konzorciumának hozzáadásával. „A kockázatok minimalizálása érdekében a villamosítási korszakban egy újonnan megalakult konzorcium BMA partnerének választottak minket. A konzorcium közös vállalatának létrehozásával fokozzuk tudásunkat a szakterületünkön" – mondta az egyik beszállító képviselője.

Eközben a Hyundai Motor azt tervezi, hogy 10 százalékra növeli a villanyautóeladások arányát a globális piacon azáltal, hogy 2025-ig összesen 12 új elektromos járműtípust dob piacra, amelyekből évente 560 ezer darabot értékesít. A Kia emellett 11 új villanyautóból álló teljes modellkínálat felépítését tervezi, köztük 7 teljesen új elektromos modell és 4 elektromos modellváltozat érkezik azzal a céllal, hogy 2026-ig 580 ezer elektromos járművet állítsanak elő.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre