Márkakereskedés hírek

A Hyundai új hangjelző rendszert fejlesztett

A Hyundai csoport részegységgyártó leányvállalata, a Hyundai Mobis Akusztikus Járműfigyelmeztető Hangrendszer néven a világon elsőként egy olyan virtuális motorhangrendszert fejlesztett ki, amely az autó hűtőrácsát használja.

A villanyautók némaságát eddig az autógyártók különböző hangszórók beépítésével igyekeztek megoldani, amit egy rezgő tábla továbbított a külvilág felé. A Hyundai Mobis új virtuális motorhangrendszere azonban a hűtőmaszk burkolatát használja erre a célra, amely rezgőlapként figyelmezteti a környezetét, miközben a korábbi hangrendszerekhez képest az új fejlesztéssel súly-, méret- és költségcsökkentést lehet elérni.

A Hyundai Mobis szerint az új rendszerben a rezgőlapot az első hűtőmaszk burkolatának hátsó oldalához rögzítik, így maga a rács válik rezgőlappá. Ennek eredményeként a meglévő rendszerekhez képest az új súlyát harmadára, méretét pedig felére tudták csökkenteni. Így a részegység ára is csökkenhetett. A vállalat azt is elmondta, hogy az új hangrendszerhez olyan új figyelmeztető jelzéseket is párosítottak, mint az irányjelző hangja vagy épp az alacsony akkutöltöttségre figyelmeztető jelzés. A rendszert továbbá külső hangszóróként is lehet használni.

Az Európai Unióban az új elektromos és hibrid járműveket akusztikus járműfigyelmeztető rendszerrel (AVAS) kell felszerelni azért, hogy a gyalogosok és a látássérültek könnyebben meghallják az autók közeledését. Az AVAS egy hangot generál, ha az elektromos járművek 20 km/óra alatti sebességgel haladnak előre vagy hátra.

Az elektromos és hibrid modellek számára a Hyundai csoport egy olyan virtuális hangrendszert mutatott be, amely szintetikus hangjával az alapjáraton működő belső égésű motor hangját utánozza. A Hyundai Mobis szerint az új rendszer versenyképes, mert hangnyomásban vagy a torzulás mértékében egyáltalán nincs veszteség.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre