Márkakereskedés hírek

A Tucson és az IONIQ 5 is 5 csillagos eredményt ért el

Az Euro NCAP legfrissebb törésteszt-sorozatában a Hyundai Motor három új terméke is sorra került, amelyek közül a Tucson és az IONIQ 5 maximális ötcsillagos, míg a Bayon négycsillagos minősítést szerzett.

A Hyundai három új modellje, a vadonatúj Tucson, IONIQ 5 és Bayon az Európai Újautó-értékelési Programja független járműminősítő szervezet, az Euro NCAP legjobb értékelését kapta legutóbb. A Tucson és az IONIQ 5 is a maximális ötcsillagos biztonsági besorolást érte el, míg a Bayon négy csillagos minősítést érdemelt.

Az Euro NCAP biztonsági tesztjén átesett járműveket az alábbi négy kategóriában értékelik: „Felnőtt utas”, „Gyermek utas”, „Veszélyeztetett közlekedési résztvevő” és „Biztonsági asszisztens rendszerek”. Az ötcsillagos minősítést kapott Hyundai Tucson különösen jól teljesített a „Felnőtt utasok” és a „Gyermek utasok” kategóriájában. Az IONIQ 5 ezekben a kategóriákban, valamint a „Biztonsági asszisztens rendszerek” kategóriáiban is jeleskedett. A Bayon a legjobb eredményét a „Gyermek utas” kategóriában szerezte.

„Az a tény, hogy a Tucson és az IONIQ 5 is az Euro NCAP maximális, ötcsillagos biztonsági besorolását érte el, bizonyítékul szolgál arra, hogy a Hyundai nemcsak a jövőbeli mobilitás terén tölt be vezető szerepet, hanem modelljeink a legbiztonságosabb autók közé tartoznak Európában” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing és termékfejlesztési alelnöke. „Ezek az Euro NCAP minősítések megmutatják, hogy a Hyundai elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinknek és a többi közlekedési résztvevőnek magas szintű biztonságot és a technológia-vezérelt mobilitási megoldásokat garantál.”

A Hyundai modelljei SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel kerülnek felszerelésre. Az első ülésen utazók biztonságának megóvása érdekében továbbfejlesztett hétlégzsákos rendszere mellett a vadonatúj Tucson továbbfejlesztett biztonsági csomagja már a Autópályás vezetési asszisztens (HDA), a Holttérfigyelő monitort (BVM), a Holttér ütközéselkerülő rendszert és az Első ütközéselkerülő rendszert is tartalmazza. Utóbbi funkció már a Kereszteződés-kanyarodási rendszert is magában foglalja, amely a kereszteződésekben balra bekanyarodáskor történő ütközések megelőzését szolgálja.

Az IONIQ 5 az első olyan Hyundai modell, amely az Autópályás vezetési asszisztens 2 rendszert (HDA 2) kínálja. A HDA 2 teszi a navigációalapú intelligens sebességtartó automatika (NSCC) és a sávkövető rendszer (LFA) kombinálásával, valamint a 2. szintű önvezetési képességek kihasználásával teszi kényelmesebbé az autópályás vezetést. A funkció az előrenéző kamera, a radarérzékelők és a navigációs adatok segítségével szabályozza a sebességet, az irányt és a követési távolságot, valamint segíti a vezetőt a sávváltásban.

A Hyundai crossover-családjának többi tagjához hasonlóan a Bayon is a biztonságot helyezi előtérbe, így már alapfelszereltségként a SmartSense funkciók széles listájával rendelkezik. A biztonságosabb autópályás vezetés mellett a Fáradtságfigyelő (DAW) figyelmeztetheti a vezetőt, ha álmosságot vagy figyelmetlenséget észlel. A Vezető jármű elindulási figyelmeztetés (LVDA) pedig figyelmezteti a vezetőt, ha nem reagál elég gyorsan az előtte haladó jármű elindulására.

A Hyundai olyan modelleket készít, amelyek rendre megkapják az Euro NCAP legmagasabb biztonsági minősítését. A legutóbbi ilyen példa a Tucson és az IONIQ 5, míg korábban az i30, a Kona, a Santa Fe, az Ioniq és a Nexo voltak azok a Hyundai modellek, amelyek kiérdemelték a maximális ötcsillagos minősítést.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre