Márkakereskedés hírek

A Hyundai továbbfejlesztette Bluelink rendszerét

A Hyundai Motor olyan új funkciók sorával bővítette Bluelink online telematikai szolgáltatásaink körét, amelyek tovább növelik a Hyundai ügyfelek vezetési élményét.

A Hyundai korszerű Bluelink rendszere az intelligens jármű- és informatikai technológiákat ötvözi annak érdekében, hogy azzal fokozott kényelmet, biztonságot és kényelmet biztosítsanak a vezetők számára. A finomított felhasználói felület mellett a továbbfejlesztett Bluelink számos olyan új előnyt és szolgáltatást kínál a Hyundai ügyfelei számára, mint a Csatlakoztatott Útvonal, a Utolsó Mérföld navigáció és az élő parkolási információk, valamint egy új felhasználói profil funkció.

„Miután modellpalettánkba sikeresen bevezettük a Bluelinket, most az új i30 modellel kezdődően nagy örömmel kínáljuk az összekapcsolt járműszolgáltatások kibővített csomagjáta Hyundai tulajdonosoknak" - mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing alelnöke. „A korszerű Bluelink platform további bővítésével izgalmas funkciókkal mutatjuk be elkötelezettségünket a Hyundai vásárlóknak nyújtott legfejlettebb technológia iránt."

A Hyundai korszerűsített Bluelink rendszere fekete képernyőjével és kék ikonjaival új felhasználói felületet (UI) kapott, amelyen megjeleníthető az idő, az időjárás és ha a felhasználó azt kiválasztja, a térkép útmutatásai is. A térkép felhasználói felületét háromféle színkészlet és továbbfejlesztett sötétített éjszakai üzemmód közül lehet kiválasztani. A képernyő egy sor olyan GPS-alapú információt mutat meg a vezetők segítésére, mint pl. a jármű aktuális sebessége és a forgalmisűrűségre vonatkozó információk. A nyugodtabb vezetési környezet megteremtése érdekében a felhasználók a „Természet hangjai” néven különböző hangulatok közül választhatnak. Ide tartoznak a „nyugodt óceánhullámok”, „esős nap”, „szabadtéri kávézó”, „meleg kandalló” és „havas falu”.

Az új felhőalapú, Csatlakoztatott Útvonal navigációja a útvonalakat a Bluelink felhőkörnyezetének szerverén keresztül számítja ki, nem pedig az autó saját navigációs rendszerén keresztül. A csatlakoztatott útvonal választása a valós és a múltbeli sebességgel kapcsolatos információkat hasznosítja a GPS-en keresztül, amelyet a szerveren tárolnak és havonta frissítenek, hogy öt percenként frissítve előre jelezhessék a várható forgalmat. Ez a pontosabb forgalmi előrejelzést, pontosabb érkezési időket és megbízhatóbb útvonal-újratervezéseket biztosít. Ezenkívül a technológia a felhasználók kedvenc útvonalainak megismerésére mesterséges intelligencát is használ.

Az új Utolsó Mérföld navigációs funkció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az autó leparkolása után a Bluelink segytségével folytathassák útjukat a célállomásig. A motor kikapcsolása után egy ikon jelenik meg a képernyőn, amellyel a vezető aktiválhatja az utolsó mérföld útmutatásait a Bluelink okostelefon alkalmazásban. A felhasználó ezután választhat a kiterjesztett valóság útmutatása vagy a Google Maps közül és okostelefonja segítségével 200 méter és 2 kilométer közötti távolságra vezeti tovább.

Az új felhasználói profil funkcióval a tulajdonosok legfeljebb két fő fiókot és egy vendégfiókot hozhatnak létre, amit profilképpel együtt feltölthetnek a Bluelink alkalmazásba. A felhasználói profil a vezető kedvenc járműbeállításait, például a tükrök helyzetét vagy kedvenc műszerfal-elrendezését is eltárolja a felhőben. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kényelmesen átvigyék kedvenc beállításaikat a Hyundai különböző autói között.

Az élő parkolási információ funkció a parkolási típus és a rendelkezésre állás témakörében új beállítási lehetőségekel szintén számos frissítést kapott. Összesen 43 ország összes nagyvárosában elérhetőek az utcai parkolás és azok árai - a korábbi 75 fontosabb város adatai helyett. A Bluelink korábbi verziójához hasonlóan a parkolási információkat GPS-en keresztül 15 percenként frissítik. Egy kilométerrel azelőtt, hogy a jármű megérkezik a célhelyhez, a képernyőn felbukkan egy parkolási ikon. Ezután a felhasználónak rá kell böknie az ikonra, a térképen pedig megjelenik az utcán és az utcán túli elérhető parkolóhelyek teljes listája.

Ezenkívül az élő benzinkútinformációk a korábbiakhoz hasonlóan az üzemanyagok árait tartalmazzák, de ezeket most a térképen különböző színekkel szemlélteti. A zöld pont viszonylag alacsony árakat, míg a piros pont a magasabb árakat jelöli. A parkolási információkhoz hasonlóan a benzinkutak árai is 15 percenként frissülnek. A Hyundai fejlesztői frissítették a POI-adatbázist, így a felhasználók most a La Liste éttermek minőségi választékából is kereshetnek. A felhasználók részletes információkat találhatnak az egyes éttermekről, például nyitvatartási időkről, a rendelkezésre álló ételek típusáról, stb.

A sebességmérő kamera funkciójának megjelenése is megújult. A vezetőket országutakon és városban 300 méterrel korábban figyelmeztetik, mielőtt a sebességmérő kamerához közelednek és egy kilométerrel korábban az autópályákon. Ezenkívül a GPS-alapú adatok a képernyőn mutatják a jármű valós sebességét , amelyet piros színnel emel ki, ha az autó túllépte a sebességhatárt. Az időjárási szolgáltatás megjelenését szintén frissítették és a Live Services szolgáltatásból a Bluelink menübe került. Az élő időjárást 20 percenként frissítik és a felhasználóknak lehetősége van elmenteni kedvenc városukat. Mostantól az időjárás-előrejelzés akkr aktiválódik, ha a felhasználó erre hangutasítást ad.

A felhasználók mostantól már egy olyan menüben kereshetnek címekett vagy Érdekes Pontokat, amely egy online „szabadszöveges keresés” alapján felhasznált adatokat hasznosít. Ezenkívül a POI keresés most már automatikus kitöltési funkcióval is rendelkezik, így megtakarítva a vezetők idejét az úticél kiválasztásakor.

Idén ősszel a már a Bluelink rendszerrel felszerelt Hyundai modellek vásárlói felkereshetik a hivatalos Hyundai képviseletüket, ahol egy szoftverfrissítés után élvezhetik ezeket az új szolgáltatásokat. Az új i30 lesz a Hyundai első olyan modellje, amelyet fel lehet szerelni a továbbfejlesztett Bluelink rendszerrel. Az új i30 korszerűsített kivitelű, új 1,5 literes T-GDI motorral és először egy 48 voltos lágyhibrid opcióval rendelkezik. Ezenfelül a sportos megjelenésű N Line csomag most először kapható az új i30 Wagon változaton is.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre