Márkakereskedés hírek

Újra a Tucson lesz a legnépszerűbb Európában

Miközben az európai kompakt hobbiterepjáró-eladások október végéig 37 százalékkal estek vissza, a Tucson helyett a Kona lett a Hyundai legnépszerűbb modellje.

Ez azonban a Hyundai olaszországi vezetője, Andrea Crespi szerint csak ideiglenes siker, hiszen a legújabb generációjának bevezetésével a Tucson visszatér a csúcsra. Európában jelenleg a Volkswagen Tiguan, a Nissan Qashqai és a Peugeot 3008 a legnépszerűbb modell a hobbiterepjárók szegmensében. A Hyundai csak Olaszországban 15 ezer új Tucson modellt kíván értékesíteni idén, amelyből 7 ezer hibrid, 1 500 darab pedig a februárban érkező plug-in hibrid lesz.

Ez a legújabb generációs modell merész külső kialakításával, szögletes lemezíveivel, hangsúlyos kerékjárataival és összetett hűtőmaszkjával igen sokat fejlődött. Ezen stílusjelek egy részét még a dizájniskolákban sem tartják megvalósíthatónak - legalábbis SangYup Lee vezető formatervező szerint, miközben a háromszög alakú keresztezésekre és áthúzódó karaktervonalakra gondolt.

Az elődhöz képest az új Tucson 20 milliméterrel hosszabb, 15 milliméterrel szélesebb és 5 milliméterrel magasabb lett. Eközben a tengelytáv 10 milliméterrel megnőtt, ami további 26 milliméteres lábteret eredményezett a hátsó ülésen. Az összes hajtáslánc-konfiguráció elérhető összkerékhajtással is, kivéve az 1,6 literes, 113 lóerős dízel opciót. A koreai autógyártó egy sportos N Line verziót is tervez, amely az év elején érkezik meg.

A hajtásláncok között a dízelmotorok az előző generációs Tucson olaszországi értékesítésének 66 százalékát tették ki, és bár Crespi arra számít, hogy ez a szám csökkenni fog, mégis úgy véli, hogy a dízelmotorok továbbra is vonzó alternatívák. „A dízelek aránya csökken, de nem tűnik el" – mondta.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre