Márkakereskedés hírek

A Hyundai Motorsport új túraautóval verseng

A Hyundai Motorsport idén két tapasztalt csapattal, bennük két-két pilótával, de egy teljesen új versenyautóval, az Elantra N TCR modellel térnek vissza a WTCR nemzetközi porondjára.

Miután a Hyundai Motorsport három sikeres évet zárt az i30 N TCR versenyautóval, a motorsport-részleg úgy döntött, idéntől autót cserél. Ezalatt a három év alatt az i30 N TCR vásárlói egyéni és csapatgyőzelmek sorát szerezték meg. Az i30 N TCR versenyautó pilótái összességében 21 versenyt nyertek meg és a sorozatok versenyeinek pontosan felében a dobogókon állhattak.

„Ügyfeleink előző idényekben elért sikerei kulcsszerepet játszottak a Hyundai N márkanév hírnevének megerősítésében az autósport és a nagyteljesítményű autóipari közösség körében" – mondta Till Wartenberg, az N márkanév és motorsport részlegének vezetője. „Az Elantra N TCR bevezetése lehetőséget kínál az egyre növekvő N sportmárka további népszerűsítésére és remélhetőleg további győzelmeket ad hozzá a Hyundai Motorsport ügyfélsikereinek hosszú listájához."

A csapatok és pilóták listája rendkívül tapasztalt és sikeres WTCR és TCR kategóriában jártas versenyzőket tartalmaz. Gabriele Tarquini és Michelisz Norbert a BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse csapatánál folytatja, akikkel 2018-ban és 2019-ben világbajnoki címüket megszerezték. „Az elmúlt szezonban az #1-es szám volt az autómon, így az elsődleges célom egyszerűen az, hogy ezt visszaszerezzem" – mondta Norbi. „Miután teszteltem az Elantra N TCR-t, biztos vagyok benne, hogy az i30 N TCR-vel elért sikereinket folytatni tudjuk."

Miután tavaly belépett a WTCR porondjára, az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team új pilótafelállással 2021-ben ismét rajthoz áll. Luca Engstler társa a WTCR futamok többszörös győztese, Jean-Karl Vernay lesz. „Számomra ez nyilvánvalóan egy új csapat, akikkel együtt dolgozom, emellett mindenki számára van egy új autó is" – mondta Vernay. „Hihetetlenül hasznos volt annyira bekapcsolódni a fejlesztési folyamatba, így az Elantra N TCR versenyautót az első verseny előtt még jobban megismerhettük."

Mindkét csapat eddigi kiváló eredményei ellenére a 2021-es autóváltás új kihívást jelent. Az összes érintett azonban nagyon felkészülten érkezik a Nürburgringen megrendezendő nyitóhétvégére azzal a céllal, hogy a megszorításokkal tarkított és csalódást keltő 2020-as idény után megerősödve térjen vissza. „Az Elantra N TCR tesztelése során folyamatosan javult, valahányszor pályára vittük és még néhány tesztet továbbra is tervezünk még az első verseny előtt" - mondta Luca Engstler. „Úgy gondolom, hogy a Nürburgringen mind a négy versenyzőnk jó ritkusban lesz."

Az első, 24 órás versennyel kiegészített németországi fordulót követően a sorozat további hét versenypályát készül meglátogatni. Ez magában foglalja Michelisz Norbi és Gabriele Tarquini hazai versenyeit a Hungaroringen és az Adria versenypályán, valamint a Hyundai hazai versenyét a dél-koreai Inje Speedium versenypályán, még mielőtt a szezon a híres macaói utcai pályán zárulna.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre