Márkakereskedés hírek

Megépítik a világ leggyorsabb üzemanyagcellás autóját

A Hyundai Motor bejelentette, hogy együttműködik a Forze Hydrogen Racing diákcsapatával, amely az üzemanyagcellás mobilitás előmozdítása érdekében üzemanyagcellás versenyautókat tervez, gyárt és velük versenyez.

2021-ben a Forze egy Forze IX első iterációjával fogja zárni az évet, amit 2022-ben a csapat egy második változattal folytat és tervei szerint befejezi az autó fejlesztését. Miután elkészült, várhatóan ez a jármű lesz a világ leggyorsabb üzemanyagcellás versenyautója, ami nagy áttörést jelent a fenntartható versenyzésben. A Forze IX végsebessége 300 km/h és kevesebb, mint 3 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára. Az 1 500 kg tömegű és összkerékhajtású Forze IX két 240 kW összteljesítményű üzemanyagcellás rendszert, valamint egy akkumulátort hordoz, amelynek maximális teljesítménye 600 kW.

A Hyundai a Forzével az üzemanyagcellás mobilitás határainak továbblépése érdekében működik együtt. A Forze csapat diákinnovátorai a németországi Rüsselsheimben, a Hyundai Motor Europe Műszaki Központjának (HMETC) mérnökeivel konzultálnak, hogy szakértelmükkel és tapasztalatukkal támogassák a csapat fejlesztéseit.

„A Forze egy izgalmas csapat, amely a legfényesebb fiatal tehetségekből áll és bizonyított előélettel rendelkezik az üzemanyagcellás mobilitás versenypályára történő bevezetéséről" – mondja Tyrone Johnson, a Hyundai Motor Europe Műszaki Központ járműfejlesztési vezetője. „A Hyundai örömmel lépett kapcsolatba a Forzével. Az üzemanyagcellás mobilitás terén betöltött vezető szerepünkre és a Forze hidrogén következő szintre emelésének törekvésével együtt túllépjük annak határait, ami a zéró károsanyag-kibocsátású versenyzés fejlesztésében lehetséges."

A Forze Motorsport csapata a holland Technische Universiteit Delft (Delfti Műszaki Egyetem) több mint 60 hallgatójából áll és sokrétű oktatási háttérrel rendelkeznek. Éves szinten teljes vagy részmunkaidőben dolgoznak azért, hogy tapasztalatokat szerezzenek a Forze csapatában, különösen az üzemanyagcellás technológia területén.

A Hyundai viszont az innováció és az üzemanyagcellás elektromos járművek (FCEV) fejlesztése terén megszerzett évtizedes tapasztalatait és vezető szerepét hozza az együttműködésbe. A vállalat második generációs Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjárója nemrég megkapta a maximális ötcsillagos minősítést a Green NCAP-tól.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre