Márkakereskedés hírek

A Hyundai IONIQ 5 nyerte a Top Gear Legjobb Dizájn címét

A Hyundai első új, dedikált E-GMP villanyautó-platformra épülő IONIQ 5 elnyerte a 2021-es TopGear Electric Awards Legjobb Dizájn díját, amelyet nemcsak korszakalkotó megjelenésével, de teljesítményével és tudásával is kiérdemelt.

Az IONIQ 5 teljesen elektromos és környezetbarát anyagokban gazdag, beleértve a cukornádból kivont anyagokat is, vagyis kívánatos és fenntartható is. Képes 10-ről 80 százalékra mindössze 18 perc alatt feltölteni, 0-100 km/órára 5,2 másodperc alatt gyorsulni és egyetlen töltéssel akár 480 kilométert is megtenni, vagyis az IONIQ 5 modellel nincsenek kompromisszumok.

„Az IONIQ 5 úgy néz ki, mint egy nyolcvanas évekbeli forró ferdehátú, amelyet a jövőbe küldtek” – mondta Jack Rix, a TopGear Magazine szerkesztője. „Vonzóan merész és beszédes részletekkel fűszerezett. Azok a kerékívek, vagy a robotszerű pontmátrix hátsó lámpák. A napelemes tető. És belül is pont ennyire futurisztikus, az kettős 12,3 colos, a képernyők melletti mágneses panellel, ahová nyugtákat, jegyzeteket vagy esetleg családi fotókat rögzíthetünk. A teljesen sík padló pedig azt jelenti, hogy a belső tér tetszés szerint formázható; az első székek beépített lábtartóval rendelkeznek, amelyek szinte ággyá alakulhatnak.”

Az IONIQ 5 progresszív dizájnja elrugaszkodik a korábbi normáktól, feltárva a dedikált villanyautó platform által kínált új formatervezési szabadságot, miközben a vállalat első sorozatgyártású Hyundai Pony modelljének merész attitűdjét idézi fel. Az autó frontrészét a Hyundai első kagylós motorháztetőjével látták el, amely az optimális aerodinamika érdekében minimalizálja a panelréseket.

Az első lökhárítót egy szemet gyönyörködtető V-alak határozza meg, amely megkülönböztető nappali menetfényeket (DRL) kapott, így az IONIQ 5 máshoz nem fogható összetéveszthetetlen fényalakot mutat. Oldalain az automatikusan kiugró kilincsek tiszta felületet és jobb aerodinamikai hatékonyságot biztosítanak. A jármű első és hátsó alakzata az ajtóknál olvad össze.

Ezen ajtókon belül egy új „Élettér” található, amely az IONIQ 5 egyedi platformját használja ki. A közvetlenül az autó elejére és végére tolt tengelyek azt jelentik, hogy a belső térben óriási hely van, míg a sík padló és a fekvő székek olyan kényelmi és rugalmassági szintet tesznek lehetővé, amelyet ebben a szegmensben soha nem tapasztaltak. A belső érintési pontok közül sok környezetbarát: az ülések, a tetőburkolat, az ajtókárpit, a padló és a kartámasz is fenntartható forrásból származó anyagokból, például újrahasznosított PET-palackokból, növényi alapú (bio PET) fonalakból és természetes gyapjúfonalakból, környezetbarát bőrből készül.

„Az IONIQ 5 rendkívül fontos lépés a Hyundai számára abban a küldetésünkben, hogy vezető szerepet töltsünk be a villamosított járművek terén” – mondta Ashley Andrew, a Hyundai Motor UK ügyvezető igazgatója. „Mind a kialakítás, mind az ezt alátámasztó technológia újszerű és örömmel látjuk, hogy a világ médiája máris elismeri a fárasztó munka éveit – olyan részleteket, amelyek szükségesek egy ilyen feltűnő és fejlett autó elkészítéséhez. Amiben az autóvásárló közönség is egyetért; Európában több százezren regisztráltak, hogy még többet tudjanak meg az IONIQ 5-ről."

Február 23-i bemutatását követően a korlátozott példányszámban elérhető IONIQ 5 Project 45 3 ezer példányát csaknem háromszoros túljelentkezéssel szerették volna lefoglalni a lehetőség megnyitásától számított 24 órán belül. Az IONIQ 5 2021 közepétől lesz elérhető az európai piacon.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre