Márkakereskedés hírek

A Hyundai IONIQ 5 megnyerte az Auto Express tesztjét

A brit Auto Express autós szaklap nemrég összehasonlította a ma kapható tisztán elektromos crossovereket, amelyek közül értékelésük szerint a Hyundai IONIQ 5 a legjobb modell.

A középméretű crossover és SUV kategória (D szegmens) az elsők között kerülhet tömegesen villamosításra. A legtöbb nagy gyártónak már vannak modelljei ebben a szegmensben és azok, amelyek még mindig nem rendelkeznek ilyen típusú modellel, már azok is előkészületben vannak. Mi az oka a családi hobbiterepjárók iránti elköteleződésnek?

Ez számos tényező keveréke: egyrészt elég drága modellek, amelyeket még a legkonzervatívabb márkák is képesek jövedelmezően értékesíteni a belsőégésű változatokkal hasonló árkategóriában (a B és a C kategóriák villany-crossoverei sokkal drágábbak, mint a hasonló hagyományos hajtáslánccal szereltek) és ezzel elég nagy értékesítési volument tudnak fenntartani a meghatározó méretgazdaságosság eléréséhez.

A jelenleg a piacon található különböző modellek közül kiemelhetjük az Aiways U5, az Audi Q4 e-tron, a BMW iX3, a Jaguar I-Pace, a Mercedes-Benz EQC, az MG Marvel R Electric, az Nissan Ariya, a Skoda Enyaq iV, a Tesla Y, stb. modelleket. Láthatjuk, a kínálat egyre szélesebb, ami a jövőben tovább fog bővülni. Az Auto Express most a Ford Mustang Mach-e, a Hyundai IONIQ 5 és a Volkswagen ID.4 modelljeit hasonlította össze azért, hogy megnézze, melyik közülük a piac legjobb középkategóriás crossovere.

A teszt egyértelmű győztese a Hyundai IONIQ 5, amely kiemelkedik ultragyors töltésével, belső terével és kiterjedt felszereltségével. Mögötte találjuk a Ford Mustang Mach-E-t, amelynek fő erénye a dinamikus viselkedése. Az utolsó hely jutott a Volkswagen ID.4-nek, amely jobb menetkomfortot kínál és praktikusabb, ám elbukik az olyan szempontokban, mint a teljesítmény, a kezelhetőség, a maximális terhelhetőség és a belső tér minősége.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az összehasonlított verziók nem pontosan egyenértékűek, mivel a tesztelt Mustang Mach-E hátsókerék-meghajtású és a rendelkezésre álló kettő közül a kisebbik akkumulátort (bruttó 75,7 kWh) kapta. A tesztelt IONIQ 5 összkerékhajtással rendelkezik és a legnagyobb akkucsomaggal (72,6 kWh hasznos) szerelték fel, míg az ID.4 esetében a hátsókerék-meghajtást a nagyobb akkumulátorral (nettó 77 kWh) kombinálták.

Mindennek ellenére hatótávjuk (Ford: 440 km, Hyundai: 462 km és Volkswagen: 518 km WLTP szerint) nem áll túl távol egymástól. A különbségek növekednek, ha teljesítményüket (269 LE a Ford, 306 LE a Hyundai és 204 LE a Volkswagen esetében), gyorsulásukat (0-100 km/órára a Ford 6 másodperc alatt, a Hyundai 5,2 másodperc alatt és a Volkswagen 8,5 másodperc alatt ér el) és csúcsteljesítményüket (Ford 150 kW, Hyundai körülbelül 225 kW és Volkswagen 125 kW) is elemezzük.

Mindezeket együttvéve ha valaki ma új elektromos autót keres, akkor az Ioniq 5-öt komolyan fontolóra kell venni. Nagy hatótávval, ultragyors töltéssel, kiváló kényelemmel és jó felszereltséggel rendelkezik. A belső tér hatalmas és tele van az legjobb technikával, ráadásul kiváló teljesítményt nyújt az áráért. A Hyundai praktikus, kifinomult és saját identitással rendelkezik, ami megerősíti megérdemelt győzelmét.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre