Márkakereskedés hírek

A Hyundai IONIQ 5 az Év Autója Németországban

Mindössze fél évvel azután, hogy megjelent a német piacon, a Hyundai IONIQ 5 elnyerte a 2022. év autója címet Németországban, ahol a rangos díj döntőjében olyan vetélytársak utasított mega mögé mint az Audi E-Tron GT vagy a Porsche 911 GT3.

A GCOTY díjért az adott évben bevezetett legfontosabb újdonságok versenyeznek egymással öt kategóriában (kompakt, prémium, luxus, új energia és sport.) A német anyanyelvű, de nemzetközi szakmaiságú autós újságírókból álló, húsztagú zsűri szolgáltatásaikat, piaci relevanciájukat, valamint jövőbeli létjogosultságukat figyelembe véve teszteli és értékeli a jelölteket. Az IONIQ 5 az 'Új energia' kategória győzteseként vett részt a döntőben, ahol végül abszolút győztesnek kiáltották ki.

„A Hyundai IONIQ 5 nem egyszerűen egy kiemelkedő elektromos jármű. Számunkra ez az év legfontosabb újdonsága.” – mondta Jens Meiners zsűritag, az Év német autója díj szellemi atyja. „Az IONIQ 5 a dizájn, a takarékosság és a vezetési élmény különleges kombinációját nyújtja. Ennek köszönheti, hogy minden értékelési szempontnál átlag feletti pontokat kapott, miközben gyakorlatilag nincsenek gyengéi. Megítélésünk szerint az IONIQ 5 kezelési koncepciója és akkumulátor-technológiája egyaránt forradalmian újszerű. És bár most a 2022. év német autójának kiáltottuk ki, az IONIQ 5 világszerte vonzó ajánlatnak számít.”

„Az a tény, hogy az IONIQ 5 ebben a rendkívül éles versenyben is győzni tudott, jól mutatja, hogy olyan kivételes járművet sikerült alkotnunk, amely kiemelkedik az európai piacon kapható versenytársai közül.” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Ezen túlmenően az IONIQ 5 győzelme arra is rámutatott, hogy az akkumulátoros elektromos járművek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak az európai ügyfelek számára. Az IONIQ 5 a Hyundai villamosítási stratégiájának aktuális élharcosa, amely közelebb visz bennünket zéró károsanyag-kibocsátásra vonatkozó jövőképünk megvalósításához.”

Az IONIQ 5 a Hyundai új IONIQ almárkájának első modellje. A Hyundai Motor Group kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez kifejlesztett elektromos, globális moduláris (E-GMP) platformjára épül. A modell kétféle akkumulátorcsomaggal – 58 kWh vagy 72,6 kWh –, illetve hátsó- vagy összkerékhajtással választható. A hátsókerék-hajtású, 72,6 kWh kapacitású kivitel akár 481 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel (WLTP szabvány szerinti érték.)

Az IONIQ 5 kiemelkedő teljesítményt és ultra gyors tölthetőséget kínál. A 800 voltos töltőtechnológiának köszönhetően mindkét akkumulátor-verzió mindössze 18 perc alatt 10-ről 80%-ra tölthető villámtöltő használatával. A járműből-a-fogyasztóra (Vehicle to Load, V2L) technológia révén pedig az ügyfelek menet közben vagy parkolás során szabadon tölthetnek bármilyen elektromos berendezést, a hordozható számítógépektől kezdve az elektromos rollerekig.

A hajtásvariációk széles skálája mellett az IONIQ 5 utastere is különleges. A jármű fenntartható szellemiségét természetes anyagok hangsúlyozzák ki. A motorosan állítható első ülések ergonómiai szempontból optimális szögben dönthetők hátra, ami a lábszár megtámasztásával együtt a súlytalanság érzését biztosítja az utasok számára. Az online hálózatba kapcsolt, tisztán elektromos modell 12,25 colos digitális műszeregységet, valamint ugyanekkora infotainment érintőképernyőt kapott. A padlókonzol és a hátsó ülés egyaránt hosszirányban eltolható, így a belső tér még rugalmasabban használható ki. Az IONIQ 5 emellett vontatásra is alkalmas, akár 1600 kilogramm össztömegig.

Mint minden Hyundai gépkocsira, az IONIQ 5-re is piacvezető ötéves, kilométer-korlátozás nélküli újautó-garancia vonatkozik. Ezt egészíti ki a nagyfeszültségű akkumulátorra vonatkozó, nyolc éven vagy 160 000 kilométeren át érvényes gyártói garancia.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre