Márkakereskedés hírek

A Hyundai és az LG akkugyárat épít Indonéziában

A Hyundai Motor Group és az LG Energy Soution vállalatok bejelentették, hogy egy olyan szándéknyilatkozatot írtak alá az indonéz kormányzattal, amelynek értelmében a két technológiai vállalat egy közös akkumulátorcella-gyártó üzemet hoznak létre a térségben.

A Hyundai Motor Group összefogott az LG Energy Solution vállalattal azért, hogy elektromos járműveikhez biztosítsák az akkumulátorcellák stabil ellátását. A Csoport és az LG Energy Solution bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írtak alá az indonéz kormánnyal, amelynek értelmében egy közös vállalkozást hoznak létre Indonéziában, ahol akkumulátorcellákat fognak gyártani a villanyautók számára.

Július 28 -án Sung Hwan Cho, a Hyundai Mobis elnök-vezérigazgatója és Jong Hyun Kim, az LG Energy Solution elnök-vezérigazgatója részt vettek a nyilatkozat aláírási ünnepségén, amelyet az LG Energy Solution székhelyén tartottak. Bahlil Lahadalia, Indonézia befektetési minisztere és Toto Nugroho, az Indonesia Battery Corporation (IBC) igazgatója virtuálisan csatlakoztak az ünnepséghez.

A nyilatkozat értelmében a Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution összesen 1,1 milliárd dollárt fektet be a közös vállalkozásba, amivel akkumulátorcella üzemet építenek az indonéziai Karawang városában. A Hyundai és az LG Energy Solution 50-50 százalékos részesedéssel rendelkezik a közös vállalkozásban. Az indonéz kormány pedig vállalja, hogy különféle ösztönzőket és jutalmakat kínál az üzem stabil működésének támogatására.

Az üzem építése a tervek szerint 2021 negyedik negyedévében kezdődik és 2023 első felére fejeződik be. Az új létesítményben az akkumulátorcellák tömeggyártása várhatóan 2024 első felében kezdődhet meg. Ezzel az akkumulátorcellákat gyártó vállalattal a Hyundai és az LG Energy Solution tovább erősíti több mint egy évtizedre visszatekintő stratégiai partnerségét.

A közös vállalat egy akkumulátorcellát gyártó létesítményt épít Karawangban, amely a Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution számára a legoptimálisabb helyszín a különböző tényezők figyelembevételével. Indonézia a világ egyik legnagyobb nikkeltermelő térsége, amely pedig az elektromos akkumulátorok egyik fontos alapanyaga. Az indonéz kormányzat agresszíven támogatja az elektromos járművek ökoszisztémáját és infrastruktúráját, hogy az ország kulcsszerepet játszhasson a globális villanyautó versengésében.

Karawang közel van az indonéz fővároshoz, Jakartához. A város jól kiépített közlekedési hálózatának köszönhetően, beleértve a repülőtereket, kikötőket és autópályákat, a város számos nagyipari komplexum fejlesztését vonzotta több iparágban, például az autóiparban, az elektronikában, a logisztikában, az építőanyagokban stb.

A Karawangban felépítésre kerülő új akkucellaüzem egy 330 ezer négyzetméteres telken épül fel. A létesítmény teljes kapacitáson működése esetén várhatóan évente összesen 10 GWh értékű NCMA lítium-ion akkumulátorcellát fog előállítani, ami több mint 150 ezer villanyautóhoz lesz elegendő. Az akkumulátorcellákat a Hyundai Motor és a Kia azon modelljeiben fogják felhasználni, amelyek a csoport dedikált E-GMP villanyautó-platformjára épülnek. Az új gyár a két autógyártó modelljéhez optimalizált akkumulátorcellák szállításával elősegíti a Hyundai és a Kia nagy hatékonyságú, nagyteljesítményű és biztonságos járműveinek gyártását.

Az LG Energy Solution vállalattal való együttműködés a Hyundai Mobis-t segíti az elektromos akkumulátorcellák stabil ellátását biztosítani a következő években, mivel az elektromos járművek iránti globális kereslet várhatóan tovább fog növekedni. A Hyundai Mobis azt tervezi, hogy felgyorsítja az akkumulátorrendszerek gyártásának bővítését és a legkorszerűbb technológiák kifejlesztését, hogy fenntartható versenyelőnyt szerezzen a elektromos járművek globális piacán. A Hyundai csoport célja, hogy 2025-re több mint 23 modellre bővítse villanyautós kínálatát és évente 1 millió elektromos autót értékesítsen a globális piacokon.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre