Márkakereskedés hírek

A Hyundai és a Toyota a hidrogéngazdaság vezető szerepéért verseng

A koreai Hyundai Motor és a japán Toyota globális hidrogéngazdaság vezetői szerepéért folytatott versengése a globális karbonsemlegesség érdekében tett erőfeszítések következtében fokozódik.

A Toyota 2020 decemberében részesedést szerzett a portugál CayetanoBus autóbuszgyártó cégben, valamint a személygépkocsik számára pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Finlog vállalatban. A Toyota már jelenleg is 400 kilométeres hatótávra képes hidrogénüzemű buszokat szállít a CayetanoBus számára. A japán autógyártó azt tervezi, hogy növeli a hidrogénüzemű buszok szállítását Európába, és a buszok pénzügyi lízing szolgáltatásait is bevezeti. A japán gyártó azzal uralni szeretné az európai hidrogén haszongépjárművek piacát, hogy kiterjeszti jelenlétét az európai hidrogénüzemű autóbuszok piacán, miközben a Hyundai Motor az európai hidrogén-teherautók piacát uralja.

A Hyundai Motornak 2020 júliusában megkezdte a hidrogén üzemanyagcellás teherautók sorozatgyártását és elkezdte exportálni azokat Európába. A Hyundai Motor közös vállalatot hozott létre a svájci H2 Energy hidrogénmegoldásokat kínáló céggel, és 2025-ig 1 600 hidrogénüzemű teherautót kívánnak Svájcba szállítani. A teherautók szállítása mellett a hidrogéngyártókkal való szoros együttműködés, a hibrid forgalmazás és a logisztika révén a vállalat egy nagy hidrogénüzemű teherautó-ökoszisztéma létrehozását is tervezi.

A Hyundai Motor európai hidrogén-ökoszisztéma kiépítésére tett lépésére válaszul a Toyota január elején létrehozta a Fuel Cell Business Group globális hidrogén üzemanyagcellás vállalatot Európában. A brüsszeli székhellyel rendelkező új vállalat nemcsak hidrogénüzemű autókat értékesít, hanem koordinálja az együttműködést az egyes országok kormányaival, intézményeivel és vállalataival és elvégzi a hidrogéngazdasággal szemben támasztott összes feladatot. Ezen túlmenően a Toyota a teherautó-üzletágát is kibővíti azáltal, hogy az Egyesült Államokban a Kenworth teherautó-gyártóval közösen kifejlesztett hidrogén-teherautó prototípusát is bemutatja.

Az üzemanyagcellás személyautók piacán a Toyota második generációs Mirai modelljének januári megjelenése várhatóan felerősíti a két vállalat modelljei közötti tengerentúli versenyt. Bár a Toyota második generációs üzemanyagcellás autójával nagyjából három évvel van lemaradásban, a Mirai specifikációi tekintetében előnyösebb helyzetben van. A Hyundai Motor Nexo modelljéhez képest a Mirai hatótávja körülbelül 40 kilométerrel nagyobb, ára pedig körülbelül 15 százalékkal alacsonyabb.

Válaszul a Hyundai Motor azt tervezi, hogy a következő három-négy évben bemutatja a Nexo utódmodelljét, amely egy új generációs üzemanyagcellás rendszerrel lesz felszerelve. A Hyundai Motor következő generációs üzemanyagcellás rendszere várhatóan a teljesítményre, a tartósságra és a költségcsökkentésre összpontosítva halad tovább a hidrogénes járművek népszerűsítésének útján.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre