Márkakereskedés hírek

A Hyundai Délkelet-Ázsiában már beérte a japánokat

A Hyundai csoport két autómárkája, a Hyundai ésa Kia eladásai rendkívül gyorsan bővülnek a Délkelet-Ázsiai piacokon, ahol már a japán gyártók tradicionális dominanciáját is veszélyeztetik.

A Vietnami Gépjárműgyártók Szövetségének legfrissebb adatai szerint a Hyundai Motor és a Kia együttesen 47 860 járművet adott el idén májusával Vietnamban, amivel közel megduplázta a japán Toyota 24 112 darabos eredményét. A Hyundai Motor 24 420 darabos eladásával vezető helyen áll a vietnami piacon, míg a Kia a harmadik legnagyobb 23 440 darabos eredményével.

A Hyundai Motor az éves eladások tekintetében tavaly első alkalommal lett a vietnami autópiac legnagyobb autómárkája. A márka elmúlt két hónapban a havi értékesítési eredmények csúcsán tudott maradni és egyre nagyobb az esélye annak, hogy a koreai Hyundai idén is legyőzheti a Toyotát. A Hyundai Motor vietnami helyi üzemében a Grand i10, az Accent, az Avante, a Kona, a Tucson, a Santa Fe és a Porter modellek készülnek.

India a Hyundai és a Kia másik nagy jövedelmező piacává vált. A két márka összesen 36 501 darab járművet értékesített Indiában, amivel piacra lépése óta első alkalommal sikerült letaszítania a trónról a 32 903 darab autót értékesítő japán Maruti Suzukit. Idén januártól májusig a Hyundai Motor összesen 230 208 darabot adott el Indiában, ami a második legnagyobb eredménynek számít a Maruti Suzuki után, amely 598 748 darabot adott el. A Kia 82 019 darabos eredményével a negyedik legnagyobbnak számít idén. Bár a japán gyártó éves eladási szinten még mindig megelőzi, a két koreai márka SUV flottájával gyorsan felzárkózik.

Miután a Hyundai Motor Group a helyi szereplők előretörése és a kedvezőtlen politikai helyzet miatt elvesztette a kínai piaci eredményeiket, megduplázták délkelet-ázsiai erőfeszítéseiket. A Hyundai Motor a vietnami Thanh Cong Group céggel 2017 márciusában Hyundai Thanh Cong Vietnam néven létrehozta közös termelési vállalatát. Ezután növelte a vietnami gyár teljesítményét és helyi értékesítési vegyesvállalatot is kiépített, amelynek éves gyártási és értékesítési kapacitása 2019-ben 100 ezer darab volt.

A Hyundai Motor egy teljesen új gyárat épít az indonéziai Bekasiban, Jakartától keletre azzal a céllal, hogy az idei év végétől kezdve évente 150 ezer darab járművet kezdjen el gyártani, majd ezt a mennyiséget fokozatosan maximum 250 ezer darabra bővítse. A piac a villanyautók terén is hatalmas növekedési potenciállal rendelkezik. A Hyundai Motor, amely 2018-ban 275 millió dolláros befektetéssel stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Grab vállalattal, nemrégiben szorosabb kapcsolatba lépett a szingapúri székhellyel rendelkező autómegosztó, kézbesítési és pénzügyi szolgáltatási platform üzemeltetőjével azért, hogy több villanyautót kínáljanak a helyi ügyfelek számára.

A vállalat célja az elektromos járművek minél hozzáférhetőbbé tétele a piacon azáltal, hogy először Szingapúrban, majd Indonéziában és Vietnamban is elindítja a Battery-as-a-Service üzleti és pénzügyi támogatási programját. Indonéziában a Hyundai Motor és az LG Energy Solution beruházásával egy akkumulátorok gyártására szakosodott vegyesvállalat gyárát is építik, amelynek éves kapacitása 10 gigawattóra (GWh) lesz.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre