Márkakereskedés hírek

A Hyundai 200 ezer villanyautót adott el Európában

Saját adataik szerint Dél-Korea két legnagyobb autógyártó vállalata, a Hyundai és a Kia villanyautó eladásai mostanra meghaladták a 200 ezer darabot Európában.

A Hyundai és a Kia a Hyundai Motor Group részeként 2014-ben a Soul EV változatával kezdték meg az elektromos modellek értékesítését Európában, ahol idén május végéig összesen 227 919 darab villanyautót adtak el. A Hyundai villanyautó eladásai elérték a 131 719 darabot, míg a Kia 96 200 darab elektromos autót értékesített. Az összesített villanyautó eladásaik száma 2017-ben haladták meg a 10 ezer darabot, míg tavaly érték el a 100 ezer darabot.

Idén a Hyundai és a Kia májusig összesen 43 865 darab elektromos járművet adott el Európában, ami 99,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A Hyundai Kona Electric volt a márka legkeresettebb modellje Európában 91 302 darab összesített eredménnyel, amelyet a Kia e-Niro követett 58 774 darabbal.

A két autógyártó az új villanyautó-típusok megjelenésével várhatóan több eladást is vár el Európában. A Hyundai a múlt hónapban dobta piacra a tisztán elektromos IONIQ 5 modelljét, a Kia pedig az év második felében kezdi el az EV6 értékesítését. A dél-koreai gyártók Európát fontos villanyautós piacnak tekintik, hiszen az EV-Volumes piackutató szerint a globális villanyautó értékesítés a tavalyi évben elérte a 3,24 millió darabot, amelynek 40 százaléka Európában történt.

A Hyundai korábban bejelentette, hogy 2040-ig a főbb piacokon, köztük Európában, az Egyesült Államokban és Kínában teljes mértékben villamosítani kívánja modellpalettáját. A Kia 2030-ig 308 ezer darab elektromos jármű értékesítését tűzte ki célul Európában. A Hyundai és a Kia a villanyautó-infrastruktúra bővítése céljából korábban 20 százalékos részesedést szerzett az IONITY GmbH-ban is, amely Európa legnagyobb nagyteljesítményű elektromos töltőállomás-hálózatát működteti.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre