Márkakereskedés hírek

A Hyundai csak villanyautókat forgalmaz Norvégiában

A Hyundai norvég képviselete bejelentette, hogy 2021-től kezdődően benzines és dízelmotoros autók helyett csak olyan modelleket fognak forgalmazni, amelyek hálózatról vagy hidrogénkútról feltölthetőek.

A Hyundai Motor Norway PR menedzsere, Øyvind Knudsen is megerősítette, hogy a vállalat 2021-től kezdődően nem forgalmazza hagyományos belsőégésű motorokkal szerelt modelljeit Norvégiában. A Hyundai már most is hatalmas piaci részesedéssel rendelkezik a villanyautók szegmensében, amit a ezzel a lépéssel jövőre igyekeznek tovább növelni. Ezért a vállalat 2021 január elsejétől csak olyan autókat helyez forgalomba Norvégiában, amelyek plug-in, teljesen elektromos vagy üzemanyagcellás hajtáslánccal rendelkeznek.

A számos ösztönző intézkedéseknek, többek között a forgalmi adó eltörlésének, a fizetős utak ingyenes használatának, illetve a tömegközlekedés részére fenntartott forgalmi sávok szabad használatának köszönhetően az elektromos járművek hatalmas ütemben terjednek Norvégiában. Idén októberben 10 Norvégiában forgalomba helyezett jármű közül 6 volt elektromos üzemű. Évekkel ezelőtt a kínálat még igen korlátozott volt, ám az autógyártók jelenlegi egyre gyarapodó villamosított modellpalettájával a legtöbb norvég számára az elektromos autók elérhetővé váltak. Norvégia célja, hogy 2025 után csak elektromos autókat engedjenek forgalomba helyezni.

Ha a Hyundai norvég képviseletén múlik, erre nem kell 2025-ig várni. „A kormányzat állami költségvetési javaslatai alapján biztosak vagyunk abban, hogy stratégiánk helyes” – mondja Knudsen. „A Hyundai már most is nagy villanyautó-részesedéssel rendelkezik Norvégiában és amikor jövőre a Hyundai IONIQ 5 elektromos családi szabadidő-autót is bevezetjük, ezt a pozíciónkat tovább erősíthetjük.”

Knudsen szerint a Hyundai norvég eladásainak nagyjából 90 százalékát tisztán elektromos járművek fogják kitenni. A fennmaradó 10 százalék feltehetően az üzemanyagcellás Hyundai Nexo modell lesz. A PR vezető hangsúlyozza továbbá, hogy az elektromos autók fontos szerepet játszanak a Hyundai számára. Ezt megerősíti a Hyundai azon célja is, hogy 2025-re a világ három legnagyobb elektromos járműgyártója közé kerüljön. Norvégiában jelenleg a legkeresettebb elektromos autó az Audi e-tron, ezt követi a Volkswagen e-Golf, a Nissan Leaf, a Hyundai Kona Electric és a Tesla Model 3.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre