Márkakereskedés hírek

A Hyundai beszáll a H2 MOBILITY vállalatba

A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta, hogy a H2 MOBILITY cég részvényesévé válik, amely Németország országos hidrogéninfrastruktúráját kívánja létrehozni és koordinálni.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a H2 MOBILITY részvényese lesz, amely országos hidrogéninfrastruktúrát hoz létre Németországban. A Hyundai Motort a közgyűléseken a Hyundai Motor Deutschland GmbH fogja képviselni. A versenyhivatal már megadta a részvételi lehetőséget, így a bejegyzés hamarosan hivatalosan megtörténik. A Hyundai a hetedik részvényes az alapító Total, a Shell, az OMV, a Linde, az Air Liquide és a Daimler tagok mellett.

A Hyundai már 2017 óta a H2 MOBILITY partnere, és azóta vesz részt aktívan a németországi hidrogéninfrastruktúra fejlesztésében. A megállapodás aláírásával a dél-koreai vállalat újra megerősíti az üzemanyagcellás technológia iránti elkötelezettségét. A működő és átfogó hidrogéntöltő állomások hálózatának létrehozása alapvető fontosságú a Hyundai üzemanyagcellás elektromos járművek sikeres piaci bevezetése érdekében.

A Hyundai számára mind a hidrogén, mind a német autópiac meghatározó szerepet játszik, hiszen a németországi hidrogéninfrastruktúra az egyik legfejlettebb Európában. A H2 MOBILITY támogatja a hidrogén-mobilitást, és a legnagyobb prioritással segíti elő a tiszta mobilitási jövő kiterjesztését Németországban.

„Nagyon örülünk annak, hogy új részvényest köszönthetünk. A csatlakozással a Hyundai kihangsúlyozza a hidrogén növekvő jelentőségét, mint a fenntartható, korlátlan mobilitás garanciáját és az akkumulátor kiegészítő megoldását." – mondta Nikolas Iwan, a H2 MOBILITY ügyvezető igazgatója.

„A Hyundai a hidrogéninfrastruktúra fejlesztésének aktív támogatásával ismét bizonyítja szilárd elkötelezettségét az üzemanyagcellás technológia iránt” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „A hidrogén-üzemanyagcellás technológiában szerzett tapasztalataink és a H2 MOBILITY sokéves hidrogéninfrastruktúra-fejlesztési tapasztalatainak kombinációja megalapozza ezt az együttműködést, amivel új lehetőségeket kínálunk a tiszta hidrogén ökoszisztéma létrehozására."

A sokéves erős partneri viszony után az együttműködésről hozott döntés a H2 MOBILITY hidrogéninfrastruktúra kialakításában szerzett széles körű tapasztalatán alapul. A H2 MOBILITY 2015 óta építi és üzemelteti a hidrogéntöltő állomások hálózatát Németországban. A vállalat a világ legnagyobb üzemeltetőjeként jelenleg 91 hidrogéntöltő állomásért felelős, legtöbbjük Németországban Hamburg, Berlin, Rajna-Ruhr, Frankfurt, Nürnberg, Stuttgart és München nagyvárosi területein, valamint a szomszédos autópályákon. További két töltőállomás tervezési fázisban, 10 pedig már a jóváhagyási szakaszban van. Három hidrogénkút jelenleg üzembe helyezésre vár.

Az összes H2 MOBILITY állomáson az üzemanyagcellás elektromos járművek – személygépkocsik és kishaszonjárművek – 700 bar nyomással tölthetők, míg egyre több nagyobb haszongépjármű 350 bar nyomással is tölthető. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a növekvő számú nagyobb haszongépjárművel, például buszokkal, szemétszállító teherautókkal, közúti seprőgépekkel és üzemanyagcellás meghajtású teherautókkal, a jövőbeli állomások a kezdetektől fogva lehetővé teszik a hidrogén utántöltést 700 mellett 350 barral is.

A Hyundai régóta együttműködik különböző hidrogén-, energia- és logisztikai cégekkel világszerte, hogy fejlessze üzemanyagcellás rendszereit, és elősegítse az átmenetet a hidrogénalapú társadalom felé. Amint részvényesként is csatlakozik a H2 MOBILITY tagjaihoz, további új lehetőségek nyílnak a hidrogén ökoszisztéma kifejlesztésére, amely megfelel a környezettudatos társadalom mobilitási igényeinek.

A Hyundai világelső a hidrogén üzemanyagcellás rendszerek, köztük az üzemanyagcellás járművek fejlesztésében, tömeggyártásában és exportjában. Az Xcient Fuel Cell modellel a Hyundai 2020 óta a világ első sorozatgyártású, hidrogénüzemű nehéz tehergépjárművét használja Svájcban. A Hyundai azt tervezi, hogy 2025-ig 1 600 darab ilyen üzemanyagcellás teherautót szállít Európába. Münchenben a Hyundai Motor két busztársasággal két hétig napi üzemben tesztelte a hidrogénüzemű ElecCity üzemanyagcellás buszt. A tesztüzem célja annak bizonyítása volt, hogy a hidrogénüzemű buszok gyakorlati és hatékony megoldást jelentenek a kereskedelmi személyszállításban.

H2 Mobility Deutschland GmbH & Co. KG a németországi hidrogéninfrastruktúra országos fejlesztésére összpontosít. A cél az, hogy kezdetben száz állomást üzemeltessenek hét német nagyvárosi régióban (Hamburg, Berlin, Rajna-Ruhr, Frankfurt, Nürnberg, Stuttgart és München), valamint az autópályák és a főbb szövetségi autópályák mentén. A H2 MOBILITY a tervezéstől és kivitelezéstől az üzemeltetésig és a marketingig minden olyan szükséges feladatot elvégez, amelyek szükségesek a sikeres hálózatbővítéshez és a hidrogéntöltő-állomás hálózat üzemeltetéséhez.

A H2 MOBILITY alapító részvényesei az Air Liquide, a Daimler, a Linde, az OMV, a Shell és a TOTAL. A Hyundai most a hetedik csatlakozó vállalat. A BMW, a Honda, a Toyota és a Volkswagen, valamint a NOW GmbH Nemzeti Hidrogén- és Üzemanyagcella-technológiai szervezete partnerként támogatja a H2 MOBILITY működését.

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre