Márkakereskedés hírek

Az N Performance következő generációja

A Hyundai Motor a Pekingi Nemzetközi Autószalonon mutatta be a világnak az RM20e Racing Midship tisztán elektromos meghajtású sportautóját, amely az N Performance továbbfejlődését vetíti előre.

Az RM nómenklatúra az N prototípus modell „Racing Midship” hátsókerék-meghajtású, középmotoros hajtáslánc-konfigurációjára utal, amely alapvető megkülönböztető jel, amely ideális egyensúlyt és mozgékonyságot eredményez. Ez az RM platform minden vezetési körülmény között kiemelkedő tapadásával a nagyteljesítményű technológiák teszteléséhez kiváló mérnöki „guruló laboratórium” létrehozását teszi lehetővé. Ez a benne rejlő egyensúly és tapadás elengedhetetlen az RM20e bőséges (810 lóerős és 960 Nm nyomatékának a változó útfelületen való tapadásához is.

A Hyundai még 2012-ben kezdett az RM projektbe azért, hogy kifejlessze és az új nagyteljesítményű motorsport-technológiákat a jövőbeli N modellekkel összehangolja. Az RM projekt megkezdése óta az RM sorozat fokozatosan fejlődött, beleértve az RM14, RM15, RM16 és RM19 bemutatását is. A vállalat mérnökei 2019-ben az eTCR elektromos túraautó-sorozatára kifejlesztették a Hyundai első elektromos versenyautóját, a Veloster N eTCR-t, amelyet a Frankfurti Autószalonon mutattak be. Az RM modellek a fejlett technológiák értékelése, a teljesítményük tényleges növekedésének vizsgálata és a jövőbeli N modellekben történő alkalmazásuk javítása érdekében fokozatosan átfogó tesztelésen estek át.

„Új, villamosított RM20e modellünk átmenti jól bevált RM-platformunkat a 21. század új, környezetközpontú évtizedébe, kiterjesztve ezzel a villamosítás teljesítőképességét normál közúti környezetre is” – mondta Albert Biermann, a Hyundai Motor Group elnöke és kutatási és fejlesztési részlegének vezetője. „Az RM20e a Racing Midship sorozat a villamosított teljesítmény új forradalmi fejezetét képviseli, amivel az N mérnökeink továbbra is értékes betekintést nyernek a zéró kibocsátású teljesítménydinamika porondján."

A robbanásszerűen erőteljes 810 lóerős villanymotor 960 Nm nyomatékkal rendelkezik, amivel az RM20e várhatóan kevesebb, mint három másodperc alatt van 0-ró 100-on, míg a 0-200 km/órás gyorsítást 9,88 másodperc alatt teljesíti. Az RM20e a középmotoros és a hátsókerék-meghajtásos elrendezését kihasználva éri el ezt a bámulatos gyorsulást. Az RM20e ötvözi a versenyautó-szerű teljesítményt, az egyensúlyt, a tapadást és a fékezést, miközben megőrzi a villanyautók hétköznapi csendjét, reakcióképességét és biztonságát.

Az RM20e csúcstechnikájú elektromos hajtáslánca izgalmas gyorsítással kombinálva biztosítja a zéró emissziót. Mivel a Hyundai az iparágban vezető villamosított megoldásokkal büszkélkedhet, beleértve a szériagyártású hibrid, plug-in hibrid, tésztán elektromos és üzemanyagcellás hajtásláncokat, ezen nagyteljesítményű platformban a villamosított hajtásláncok teljes spektruma rendelkezésre állhat.

A Hyundai legutóbbi beruházása és a Rimac Automobili vállalattal kötött stratégiai megállapodása megkönnyítette az elektromos és az üzemanyagcellás prototípusainak közös fejlesztését. A villamosított RM platform a Rimac együttműködés kiterjesztésével együtt fog továbbfejlődni. A Hyundai Motor Group ezenkívül stratégiai tervében 2025-re 44 darab környezetbarát modell bemutatását tervezi, miközben a Hyundai N márkanevét a környezetvédelmi felelősség élvonalába állítja.

„"Az RM20e sportkocsi-prototípus egyértelműen jelzi a Hyundai N sportmárka jövőbeli villamosított törekvéseit, amivel az N márkát a szupersportautó szintű teljesítmény rangos műfajába emeli” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke és termékrészlegének vezetője. „Továbbá a Hyundai N nemcsak a vezetők szívverését gyorsítja erőteljes belsőégésű motorjaival, de a megbízható villamosított hajtásláncok pillanatnyi nyomatéka és környezeti fenntarthatósága révén is. Az RM20e bizonyítja, hogy az N vezetési élménye még a villamosított modellváltozatokban sem sérül."

A Hyundai N sportmárka elnevezésében az ’N’ egyrészt Namyangot jelöli, amely 1995 óta a Hyundai globális fejlesztési központjának ad otthont Koreában, ahol az N koncepció született, másrészt a Nürburgringet, amely a Hyundai Európai Tesztközpontjának ad otthont. A Namyang és a Nürburgring közötti szoros kapcsolat a vállalat motorsport-tapasztalataira építve megteremtette az N alapjait, hogy izgalmas dinamizmust hozzon létre azon ügyfelek részére, akik igazán szeretik a vezetést. Az „N” logó maga is egy klasszikus versenypálya sikánját szimbolizálva maga is ezt az ötletet testesíti meg.

A Hyundai Motor N nagyteljesítményű technológiáit az ikonikus Nürburgring Nordschleife pályáján csiszolják. A Hyundai Motor gyorsított tartóssági tesztjein részt vevő minden autó 420-480 alkalommal járja be a pályát vizes és száraz körülmények között egyaránt, mindössze négy rövid hét alatt több mint 160 934 km (100 ezer mérföld) megtételét szimulálva. A 73 kanyarral és 20,9 km hosszú aszfalttal rendelkező Nürburgringet a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő pályájának tartják, amely egyedülálló öröksége van. Ez emellett egy motorsport-komplexum is, ahol a Hyundai Motor saját 3 600 négyzetméteres tesztközpontjának otthona is található,

Forrás: Dönci Hyundai Blogja

hyundai, hatvan, márkakereskedő, ügyfél, szolgálat, 60, i10, i120, i30, i40, santa fe, tucson, i30n, budapest, heves, megye, eger, ix35, ix55, veloster, gyöngyös, jászberény, duna, akció, autószerviz, töltés, kereskedés, kia, renault, opel, toyota, vw, skoda, peugeot, citroen, honda, mazda, ford, fiat, márkaszerviz, auto, márkakereskedés, autószalon, pest, buda, palace, m3, m1, kedvezmény, flotta, szerviz, aszod, godollo, garancia, 5 év, kilométer, korlátozás, nélküli, kerület, elantra, ioniq, kona, electric, elektromos, car, hybrid, hibrid, villanyauto, benzin, dízel, diesel, lóerő, teljesítmény, új, kedvező, hitel, lízing, biztosítás, casco, kötelező, bosch, okmány, iroda, ügyintézés, márkakereskedés, autószerelő, szakember, futómű, motor, műszaki, vizsga, eredetiség, vizsgálat, klíma, javítás, beállítás, gumi, abroncs, tárolás, szerelés, diagnosztika, értékesítés, használt, autó, adás, vétel, szerződés, megrendelés, autómosás, karosszéria, autófényezés, biztosítás, ügyintézés, 2020, prémium, autóház, ev, hev, phev, kedvezmény, legjobb, ár, árengedmény, minőség, megbízható, gds, bluelink, carplay, android, navigáció, magyar, nyelv, palisade, ulsan, nosovice


Vissza a hírekre